Publicitat
Política · 19 de Març de 2009. 15:28h.

Mas: "O caixa o faixa"

El líder de CiU qualifica de "inacceptable" l'oferta del govern espanyol

Mas: "O caixa o faixa"

Artur Mas

El president de CiU, Artur Mas, ha considerat "inacceptables" les xifres que ha posat sobre la taula el govern espanyol per al nou finançament català, i ha proposat una "reacció" des de Catalunya davant el "incompliment manifest del PSOE" per no aplicar el model que preveu l'Estatut, demanant que l'actitud sigui: "O caixa o faixa". Després que Joan Saura hagi revelat que la darrera proposta de finançament del Govern espanyol preveu uns ingressos addicionals per a Catalunya de 1.200 milions d'euros en el primer any d'aplicació i 2.000 el tercer, Mas ha denunciat que "són xifres inassumibles, molt per sota de les expectatives i les necessitats de Catalunya, molt per sota del que s'infereix de l'Estatut, que és una llei".

"No es va fer l'Estatut ni el sistema de finançament que hi ha en l'Estatut per obtenir aquestes xifres ridícules", ha indicat, afegint que "de cap manera es pot acceptar" el model que planteja per ara el govern espanyol, encara que "tampoc es pot eternitzar la negociació, perquè es porta parlant del tema del finançament durant mesos i mesos, i tots els terminis estan esgotats i incomplerts per part del PSOE ".

Davant d'aquesta situació, Mas ha instat al Govern que presideix José Montilla a que marqui una data límit i "doni carpetada" a la negociació en un sentit o altre: "O caixa o faixa", ha dit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 A.M.G., Tossa de Mar, 19/03/2009 - 17:42

Ja estem fen el joc a l\'estratègia unionista. O caixa o faixa no vol dir res sinó es proposa la insubmissió fiscal. En cas contrari Espanya continua com si res gaudint de tota la mamella catalana: i per tant el no pacte per a ells és el millor.