Publicitat

El president de la Generalitat i el líder de CiU es jugen la seva carrera a les properes eleccions

Mas o Montilla?

Imatge d'arxiu d'una reunió Mas-Montilla

Les properes eleccions catalanes es plantejaran en un escenari polític més clar que anteriors convocatòries. Aquesta vegada, les formacions de l'actual tripartit es presenten en un front unitari, amb Montilla com a candidat, i a l'altra banda, està Artur Mas.

Previsiblement, aquests comicis significaran el final de la carrera política de Montilla o Mas. Si CiU no aconsegueix governar, Mas no tornarà a presentar-se. I si CiU governa, Montilla ja no serà novament candidat a la presidència de la Generalitat.

Fins i tot en la hipòtesi d'una solució de sociovergent, és impensable que Montilla acceptés ser el segon -el conseller en cap- d'Artur Mas. Per tant, el futur polític de Montilla passa per continuar com a president de la Generalitat.

Després de l'estiu s'iniciarà, de fet, la precampanya electoral, i des de les formacions del tripartit ja s'està atacant amb duresa Artur Mas, perquè són conscients que les properes eleccions acabaran amb la carrera política d'un dels dos candidats.

S'utilitza fins i tot l'expressió "devorar", que Mas ha emprat en referència als casos de Maragall i Carod-Rovira i al futur de Saura. El líder d'ICV, de la seva banda, li ha respost que "qui ha de sentir-devorat és el senyor Mas, que porta dues eleccions sense poder fer govern".

La decisió d'Artur Mas rebutjant l'acord sobre finançament, ha donat al tripartit l'oportunitat de desqualificar el líder de CiU i de presentar a la federació nacionalista com una formació aïllada, que únicament pot tenir el suport del PP.

Encara que Mas ha matisat la seva oposició a l'acord sobre finançament, les formacions del tripartit no li han donat l'oportunitat de sumar-se al pacte. El ple del Parlament sobre aquest assumpte va deixar clar que PSC, ERC i ICV tanquen la porta a CiU, que només pot comptar amb el suport del PP.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Robert, Planoles, 31/07/2009 - 15:26

Fins i tot la pregunta ofen. Mas, és clar!. Poguent tenir un bon president nacionalista, no voldreu que en tinguem a un que a més d'incapaç, és espanyolista de la executiva del espanyolissim PSOE, no?

#49 Solé, Barcelona, 31/07/2009 - 15:10

Roger: No ho entens home...el enfoca bé el tret, el tema no és que sigui d'on sigui .El problema és que és un incompetent en Montilla!

#48 Oirol, Tarragona, 31/07/2009 - 14:50

El que fa mal no és tenir un president andalús, el que fa mal és tenir un inepte de president, igual com passa a l'esta espanyol.

Aneu apanyats si els líders del "socialisme" són aquesta gent...

#47 Roger, Sant Cugat, 31/07/2009 - 14:24

Home, no hi ha color...
PRESIDENT MONTILLA!

Quin mal que fa a la gent de CIU tindre un president andalús!

Visca el Socialisme.

#46 Mercè, Barcelona, 31/07/2009 - 13:52

Durant 23 anys hem patit els inoperants nacionalistes que han deixat molt enrere Catalunya. Em fa vergonya que es diguin nacionalistes i han convertit Catalunya en un reducte. Tott el que passa es culpa del Pujol. MAI CiU.