Publicitat
Política · 12 de Maig de 2015. 09:45h.

Mas oblida els insults de CiU

Critica la "manca de respecte", però la fefederació també ha tingut sortides de to

Mas oblida els insults de CiU

Artur Mas

El president Artur Mas, ha replicat el líder de Podem, Pablo Iglesias, i ha assegurat que “ni l’insult, ni el menysteniment, ni la manca de respecte han de formar part d’una campanya electoral, d’una democràcia de qualitat o d’una democràcia madura”. 

Tanmateix, membres de CDC han protagonitzat sortides de to similars a les de Pablo Iglesias. Per exemple, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va qualificar de “macarra” el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, després que aquest digués que hi havia perill de no poder pagar les nòmines dels funcionaris si no es feien retallades. 

"Aquest és un tipus de plantejament de macarra. 'Si vostès no es porten bé no els donarem els diners per pagar les nòmines'. Això és de macarra. Això ho fa un macarra, amb un to certament xulesc, amb un abús d'autoritat", va indicar en una entrevista a Catalunya Ràdio el 19 de juliol del 2012.

Més recents són les declaraciones del portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que el passat 14 d’abril va afirmar que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, és “un covard i un inconscient”. “Que la seguretat de l’Estat estigui en mans d’un covard és un perill públic”, va afegir.

Tot i aquestes sortides de to, el màxim dirigent de CiU ho ha afirmat en referència a algunes formacions polítiques que en els darrers dies han basat les seves intervencions públiques en “l’ús d’una violència verbal”, enlloc “de sentir propostes i contraposar programes”.

Durant un acte amb la la candidata de CiU a l’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat, Rosa Maria Martí, Mas ha recordat que en aquests darrers anys “Catalunya és un país que ha demostrat altes dosis de civisme”. 

Finalment, ha emplaçat aquestes formacions i els seus líders polítics que a més, “aixequen la bandera d’allò que és nou” a prendre nota de les paraules del Premi Nobel de la Pau i Premi Internacional Catalunya, Desmond Tutu: “No aixequis la veu, millora els teus arguments”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 Roger, L'H, 12/05/2015 - 12:57

Un diari, ha de informar o ha de prendre part?

#2 Neferu, Barcelona, 12/05/2015 - 11:21

Es que Mas se aplicó en aprender las lecciones de su maestro y mentor: Cuando algo no interesa: "Ahora no toca"
Todo buen discípulo honra a su maestro.

#1 angelito, barcelona, 12/05/2015 - 10:57

Una democràcia de qualitat o una democràcia madura. Aquí aquestes coses ni les hem somiat, amb aquest personal al capdavant.

#1.1 Roger, L'H, 12/05/2015 - 12:58

En una democracia madura s'hagues fet ja un referendum d'independencia, i estariem ja en altres coses.

#1.2 JC, Barcelona, 12/05/2015 - 15:13

Roger, en una democracia madura se respeta la Constitución y las leyes.

#1.3 Nazarí, España, 12/05/2015 - 16:32

En una "democracia madura" no existiría un control directo o vía subvenciones de la opinión pública como la que lleva a cabo el nacionalismo catalán. Por ejemplo. Ni tampoco la vulneración de derechos lingüísticos.