Política · 4 de Desembre de 2008. 13:11h.

Mas obre la casa gran del catalanisme "als nous catalans"

I demana als catalanoparlants que defensin "el nostre idioma"

Mas obre la casa gran del catalanisme "als nous catalans"

Artur Mas, abans d'adreçar-se a l'auditori

El secretari general de Convergència Democràtica (CDC), Artur Mas, ha dit, adreçant-se als immigrants que arriben a Catalunya, que "la casa gran del catalanisme és oberta per a vosaltres, l'única condició és que els que hi vingueu tingueu el sentiment de país, d'estima de país". El líder de CiU ha fet aquestes declaracions davant d'un miler d'immigrants de més de quinze països diferents.

Mas ha indicat que "des de fa anys, segles, hi ha catalans de molts orígens diferents”, i que "sentir-se català també ha de ser una voluntat vostra". "Us podeu sentir catalans sense esborrar les vostres arrels", ha subratllat. "No se us regalarà res, però si voleu trobareu en els catalans un poble que això ho sap fer", ha indicat Mas.

Pel que fa a la llengua, el cap de l'oposició al Parlament ha reclamat als catalanoparlants que "defensem nosaltres el nostre idioma, que és el d’aquest país des de fa més de 800 anys". "Si no el defensem i n’estem orgullosos nosaltres, com podrem pretendre que els nous catalans se’l facin seu?".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 F.M., Lleida, 04/12/2008 - 21:39

En la futura República Islàmica de Catalunya aplicarem rígidament la sharia? El Corà el podrem llegir en català? Que en farem de la botifarra amb mongetes?

#13 núria, Barcelona, 04/12/2008 - 19:33

Mas diuen que la propera llista si posarán de dos a quatre Moros , per llei

#12 torribera, bcn, 04/12/2008 - 19:06

Mas obre las porta i Pujol la tanca el mateix dia. Aixó de treure un xinés o un negre o un amb xilaba que parli catala a tv3 és per convencer de la integració?(que dolents els andalussos que no sinteg'ren i els negres si)

#11 Xavier Bosch, Barcelona, 04/12/2008 - 18:24

I havieu de penjar la foto de les dues úniques persones (entre mil) que duien xilaba?

#10 rafel, lleida, 04/12/2008 - 18:23

Mas pasete x aqui,lleida, q te llevare a verdaderos ghetos de immigrants, llenos de miseria,hambre.violencia,paro, ¿sigo ?.
Y le explicas el tema. fantasma. a estos les da igual catala,el castella y hasta el ruso. lo q quieren es comer.los de la foto no