Publicitat
Política · 28 de Maig de 2015. 19:42h.

Mas ofereix un canvi de rumb

El president demana a Rajoy "iniciativa política per proposar una solució"

Mas ofereix un canvi de rumb

Una imatge d'arxiu de Mas i Rajoy a la Moncloa

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha plantejat durant la seva intervenció a les jornades del Cercle d'Economia un possible canvi de rumb respecte el procés sobiranista si el Govern espanyol proposa "una solució".

"O el sobiranisme a Catalunya té prou força per acabar constituint un estat, o Espanya té prou iniciativa política per proposar una solució que després sigui acceptada pel poble de Catalunya", ha manifestat.

El president del Cercle d’Economia, Antón Costas, ha emplaçat a Mas, a negociar amb el Govern espanyol per buscar “una sortida” a la relació Catalunya-Espanya, afirmant que s’ha d’afrontar “el problema amb esperit de concòrdia i amb voluntat de pacte”.

Costas ho ha apuntat durant el torn de preguntes després de la intervenció de Mas, afegint respecte el procés sobiranista que “hi ha una impossibilitat real d’afrontar el problema des de solucions unilaterals per part de les dues parts, ens aboca a la frustració i probablement a una major incertesa”.

Mas ha contestat al president del Cercle assenyalant que “si hem estat sempre negociant i hem arribat a aquesta conclusió, perquè serà”, s’ha preguntat.

En aquest sentit, ha recordat les negociacions anterior amb el Govern espanyol per aconseguir més autogovern, remarcant que “portem tres dècades fent això, som grans experts en això, de fet no sabíem fer altra cosa que això”. “Vostè se’n recorda del cansament del peix al cove”, ha subratllat.

“No serà que ho hem intentat tot per totes les vies i no ens n’hem sortit. Això no és un caprici ni una pataleta infantil, és fruit de l’experiència de tres dècades sabent molt bé com funcionen les coses”, ha destacat.

El cap de l'Executiu també ha apuntat que “pretenem fer les coses bé i no oblidarem mai la mentalitat de dialogar i seure a la taula”, afegint que “no podem caure en els errors d’altres anys”.

Una imatge de Mas amb el president del Cercle (Foto: Rubén Moreno)

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#27 Laughter, L'H - España, 29/05/2015 - 16:16

Vaya! ... la burguesía bienpensante catalana empieza a asustarse. Estaba tan ensimismada con la posibilidad de quedárselo todo con la excusa de la independencia, que no se dieron cuenta que por la puerta trasera se le colaba el rojerío frentepopulista.

#26 Ferran Deltebre, Deltebre, 29/05/2015 - 14:22

Hola?? Es CiU! Que us pensaveu?! Que anava enserio el moviment sobiranista? Jajajaj

#25 Manela Gracià Arroyo, Olivella, 29/05/2015 - 14:15

Ara entenc perquè la monja Forcades desconfia del president Mas. Jo encara confiava en ell però això s'ha acabat. Ara tinc clar a quí no he de votar!

#24 Les dècades prodigioses, Girona, 29/05/2015 - 13:23

En les dècades en que hi había calerons al calaix i els amics de Madrit ho tapaven tot i més en interés de la "governabilitat de l'estat", llavors tots hi estaven d'acord. Quan els millors van copsar que els comptes no quadraven, ai mamma mia!

#23 Dannibcn22, Barcelona, 29/05/2015 - 12:03

Entonces, lo del 9N fue humo? Mas no hara una DUI ?