Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2011. 09:58h.

Mas parla per primer cop de copagament

El president planteja la possibilitat d'un "tiquet sanitari"

Mas parla per primer cop de copagament

Mas, en un moment de l'entrevista

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha plantejat la introducció del tiquet sanitari com una de les mesures que prendrà el Govern per fer front a la situació econòmica.

En una entrevista a Canal Català TV, preguntat sobre la possibilitat d’introduir el copagament en l’àmbit sanitari, el president Mas ha assegurat que “és un error enfocar-ho com a copagament perquè porta implícita una certa injustícia social, ja que qui més ho utilitza són els pensionistes”.

El cap del Govern s’ha mostrat partidari “d’abandonar la idea genèrica del copagament i identificar quines mesures es poden posar que evitin l’abús sobre el sistema o el sobreús”.

El president ha recordat que “tots els països europeus tenen algun tipus de tiquet moderador o de barrera per evitar l’abús sobre el sistema” i ha afegit que “el Govern espanyol s’ho haurà de plantejar”.

D'altra banda, respecte a la sentència que afecta l’ensenyament en català, el president de la Generalitat ha assenyalat que “hem de fer entendre al Tribunal que la raó jurídica també ens assisteix perquè tenim una llei d’educació vigent, no recorreguda en els articles d’immersió lingüística i que és d’obligat compliment”.

El cap de l’Executiu ha puntualitzat que “si malgrat tenir la raó jurídica que ens assisteix i que entenem que és un sistema que ha funcionat, veiéssim que a qualsevol nivell el que es pretén és que en contra de la voluntat majoritària del poble de Catalunya canviar un model lingüístic d’immersió que creiem que funciona des del punt de vista de cohesió social ens defensarem amb ungles i dents”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Roser, Barcelona, 18/09/2011 - 09:36

Quantes vegades tinc que pagar per anar al metge?, en el seu dia ja vaig cotitzar 39 anys a la Seg. soc, estic pagant un centim de mes a la gasolina i ara a sobre haig de pagar un altre taxa?, si no tenen prous diners que es rebaixin els sous els Sr. consellers i no tinguin tants càrrecs de confian

#19.1 angel, cardedol, 18/09/2011 - 22:42

digue-li al Sr. Mas que deixi de pagar als immigrants i donar ajudes que nosaltres no ho tenim.

#18 Xavier, Barcelona, 17/09/2011 - 22:58

A Finlàndia, una visita al metge púlic costa 13€...

#18.1 pepe, andorra, 19/09/2011 - 00:36

y sus políticos son mas honrados q los q tenéis en Cataluña, pero ya se sabe q cada uno tiene lo q se merece.

#17 jordi, BCN, 17/09/2011 - 20:30

ES MOLT TRIST PERQUE NO M'ALAEGRO PAS , PERO PERQUE LA SEVA SRA QUE TE UNA MALALTIA QUE ESPERO QUE ES SALVI NO VA DE PAGAMENT I DEIXA ALS CATALANS QUE PUGUEM ANAR? PERQUE EL SR MAS , I SRA NO TINDRAN 14 MESSOS DE ESPERA COM JO PER L'OPERACIO , NO?
MAS DIMISSIO
PD: ESPERO QUE ES SALVI .

#15 joan, manresa, 17/09/2011 - 17:44

tinu.)de maternitat de las nouvingudas marroquines i sudamaricanes.Per els catalans natius la SS no tindría problemas.,pro clar..Sr.President,no fotem el canari i tornem a pagar sempre els matexos.Si ya copagament que el pagui tutom,TUTOM.SENSE EXCLUSSIONS..,sinó el pollastre sempre el paguen els

#15.1 Terraxa, Terrassa, 17/09/2011 - 22:38

El principal problema és l'envelliment de la població, i el cost de les medecines. Això sí, la immigració ho agreuja. Ara és hora de treure tot allò superflu i centrar-se en sanitat i ensenyament. Oi Mas?

#14 joan, manresa, 17/09/2011 - 17:39

El Casal, 17,35 h.--Sr.President,l'endeutament de la SS ve motivada per la gran demanda dels serveis,pro compti,som molt qui ya ens la hem pagada,i sa de dir axís clar i catalá.Vora ya de dos milions mes de cartillas,sense cap cotizació,axó porta al colapse...Només cal veure els costos de (cont.