Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2012. 13:04h.

Mas passa comptes amb l'esquerra

"No es pot pactar amb el PP un pressupost per treure el país i les finances del pou on vostès les havien posat?"

El president del Govern, Artur Mas, ha passat comptes durant la sessió de control amb els antics membres del govern tripartit -PSC, ERC i ICV- després que els dos primers qüestionessin l'acord entre CiU i PP per als pressupostos de la Generalitat per al 2012 que es tiraran endavant gràcies als vots de les dues formacions i el tercer li preguntés per la reforma laboral.

Mas ha recriminat al PSC que "vostès van pactar amb el PP una reforma de la Constitució espanyola" després que el president del grup parlamentari del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, li demanés que "digui la veritat" sobre si ha arribat a un acord estable amb el PPC.

En aquest sentit, ha preguntat a Nadal si "es pot pactar amb el PP la reforma del a Constitució espanyola passant de tots aquells que havien estat en els pactes constitucionals dels anys 70, com per exemple nosaltres, i no es pot pactar amb el PP un pressupost per treure el país i les finances del pou on vostès les havien posat?".

D'altra banda, el president ha lamentat els "discursos demagògics" d'ICV després que el seu president, Joan Herrera, lamentés que el Govern posa "la cartera per davant de la bandera". "Si hem de parlar d'ideologies -ha dit Mas-, la ideologia que deu defensar CiU, que té 62 diputats, deu ser socialment més acceptada a Catalunya que la seva, que en té 10", li ha etzibat.

En referència a la pregunta que li ha fet el líder ecosocialista per saber l'opinió del president sobre la reforma laboral; Mas ha respost Herrera amb una pregunta: "els interessa que es redueixi l'atur o que hi hagi conflicte social?" perquè, segons el president, "de vegades fa la sensació que a vostès el que els interessa i gaudeixen és amb el conflicte social".

Per últim, el president ha recriminat a ERC que "he sentit un impost sobre la banca. Si tanta afició hi tenien vostès no m'explico com no el van posar durant els set anys que van governar" després que la portaveu de la formació republicana, Anna Simó, li preguntés si Catalunya pot prescindir d'un impost com aquest.

En efecte, la diputada d'Esquerra li ha preguntat pel "cost de l'acord entre CiU i PP i si Catalunya es pot permetre prescindir del 90% del que preveia recaptar de l'impost turístic, del 100% de l'última eliminació de l'impost de successions i donacions i prescindir d'un impost sobre la banca com tenen d'altres estats europeus".

Artur Mas, durant la sessió de control
Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#21 Manolo, Barcelona, 16/02/2012 - 19:57

Patético sr. Gran Timonel.
Esperábamos más de nivel en su contestación, que decir al PSC que vdes lo dejaron así y nosotros lo estamos haciendo de puta madre.
Ya no digo el comentario a Joan Herrera pesándole los votos por la cara, diciendo que es por ideología
Cuando CIU no tiene ninguna ideología

#20 Aquesta ERC se m'en refot, Barcelona, 16/02/2012 - 18:12

L'obsessió d'ERC per tal de reintroduir el confiscatori impost de successions és patètica.
A molts catalans aquesta ERC sen's en refot!

#19 pol, barcelona, 16/02/2012 - 13:05

Tot Europa està en recessió galopant, i això que no han tingut tripartit. La situació que tenim no es deu al tripartit d'esquerres ni al mal govern del primer any de Ciu. És la política inspirada en les retallades que ho empobreix tot. I també seguira empobrint. aquest nou tripartit de dretes.

#19.1 ciutadà ppcc, Bcn, 16/02/2012 - 17:01

El govern triStpartit no va crear la crisi però va ser irresponsable i poc operatiu.

#18 Ramon, Barcelona, 15/02/2012 - 22:35

Per alguna cosa serà que aquest paio cada dia es fot la clenxa més al mig... la del cap, vull dir... cap de CiU i M.H. Espanol del Ano del PPciu... idèntic, vaja, que el seu antecessor en el desgovern.

#17 Als núvols i sense paracaigudes!, Barcelona, 15/02/2012 - 22:30

L'esquerra viu als núvols i sense paracaigudes. El seu despertar serà un malson per a l'esquerra i per a Catalunya.
Catalunya no és mereix aquesta esquerra tan ufana i tan superba.
Fa uns anys vaig escriure: ERC viu als núvols i sense paracaigudes...( el temps m'ha donat la raó oi?