Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2018. 09:37h.

Mas passa de "timoner" a "metge"

L'expresident diu que abans tripulava la nau i ara cuida la tripulació

Mas passa de "timoner" a "metge"

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, s'ha posicionat sobre la confluència entre el PDECAT i la Crida Nacional per la República i ha remarcat que "la Crida hauria de ser la gran casa del sobiranisme" emulant la casa gran del catalanisme que va posar en marxa fa deu anys.

Mas ha deixat clar que "abans era timoner, tripulava la nau, i ara faig de metge de la tripulació", però ha insistit que "ara la immensa majoria de catalanistes són sobiranistes i a la Crida hi ha sensibilitats diferents, però ha de ser el motor del sobiranisme en el futur". "Cal que sigui el paraigua més gran", ha afegit davant la negativa d'ERC o la CUP de formar-hi part.

En canvi, no s'ha volgut pronunciar sobre quin ha de ser el candidat de la seva formació a Barcelona. "El PDECAT va triar Neus Munté, però ara s'haurà de veure si s'integra en una coalició més àmplia", ha suggerit l'expresident, que ha avançat que en les properes setmanes s'acordarà com es presenta el PDECAT. "Ens hi juguem molt a Barcelona perquè és una peça fonamental del projecte general del país", ha reiterat.

Sobre les divergències entre Puigdemont i Junqueras, Artur Mas s'ha limitat ha dit que "no és tant un tema d'ells dos sinó dels partits sobiranistes". En aquest sentit, ha assenyalat que tots dos partits treballen "en una estratègia conjunta per treure el màxim rendiment al judici perquè tindrà una gran repercussió arreu del món, és una gran oportunitat pel projecte sobiranista contra la degradació democràtica de l'Estat".

Finalment, ha recordat que ell no era partidari de declarar la DUI perquè "no teníem reconeixement i no podíem controlar les finances ni el territori". "Es podia proclamar com un gest simbòlic o polític, però se sabia que no tindríem la independència de manera efectiva", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/11/2018 - 18:23

De Popeie a Josep Pamies.

El mal que ha fet la UDEF

#12 Sapastres Ecxclusive Club, Arcadia, 22/11/2018 - 16:47

Sembla que aquest fulano té certa predisposició cap als símils nautics, realment amb l'unic que s'el pot comparar és amb aquell capità Schetino del Costa Concordia i encara a favor de l'italià. i pel que fa als metges, amb el Dr. Mabuse. (Mas-buse an aquest cas).

#11 Sergi , Barcelona, 22/11/2018 - 14:00

Ha hablado el ideologo de todo este desastre, el testaferro de la familia Pujol, el que ideo la huida hacia adelante para tapar toda la mi... de CDC y del clan. Menudo miserable, capaz de cargarse el pais para salvarse ellos.

#10 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Enlloc, 22/11/2018 - 13:04

Mas passa de "timoner" a "metge"

Este tipo tiene más peligro que un mono con dos pistolas y más disfraces que Mortadelo; y curiosamente cuando hacía de Moises "se le olvidó" recordar al poble català, que los judíos estuvieron 40 años dando vueltas por el desierto... vámos, yo ahí lo dejo.

#9 Neferu, Barcelona, 22/11/2018 - 13:01

Lo sabíais y seguisteis mintiendo a los catalanes, y robando, y creando la discordia entre familias y amigos, y os importó una M sabiendo que los estabais engañando; y los seguís engañando con vuestra Crida. Por muchas veces que os cambiéis las siglas siempre seréis los mismos miserables.