Política · 19 d'Agost de 2012. 13:50h.

Mas podria participar en la 'mani' independentista

Puig diu que "és una Diada transcendent i el president sempre ha estat a totes les grans mobilitzacions"

Mas podria participar en la 'mani' independentista

Mas, en una foto d'arxiu

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, podria participar a la manifestació independentista convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de cara a l'11 de setembre.

En declaraicons a Catalunya Informació, ha dit que "és una Diada transcendent, i el president sempre ha estat a totes les grans mobilitzacions", ha apuntat Puig, que malgrat tot ha volgut puntualitzar que la decisió final d'assistir o no a la marxa independentista és competència del president de la Generalitat i de ningú més.

També sobre l'11 de setembre d'enguany, el conseller d'Interior ha assegurat que aquesta Diada "obrirà la porta a la llibertat de Catalunya". Puig ha afirmat que així com la Diada del 1977 es va centrar a reclamar un estatut d'autonomia català i va ajudar a impulsar-lo, la d'aquest any serà històrica i "més que mai, serà un acte de reafirmació de que Catalunya vol ser un país normal i una nació".

Finalment, ha apuntat que Espanya està davant les últimes oportunitats per entendre que pot construir una Espanya plurinacional i federal: "si no, Espanya haurà volgut que comencem a explorar altres camins", ha augurat.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#38 nedland69, Roses, 22/08/2012 - 00:13

mai es pot ser un país amb governants que no veuen mes que el seu propi interès o que no veuen mes enllà de les tertulies de bar i cafè,i la història aixi ho ha demostrat des de els inventors de l´estat,els grecs o els romans que van ser homes d´estat fins que les lluites internes i interessos...

#37 nedland69, Roses, 22/08/2012 - 00:08

el president d´un govern és president de tot els ciutadans,no podem oblidar això,al menys en un país democratic,aixi que com president ha de respectar totes les opcions,en un país democratic,ara si això ha canviat aleshores no és el president d´un país democratic

#36 dimecres, Barcelona, 21/08/2012 - 16:49

El president ha d'escoltar el poble i resoldre, a nivell diplomàtic, el que aquest demana. És aquest el seu paper. Tampoc està bé que vulgui convocar manifestacions per complir el programa del seu partit -pact fiscal-. A cadascú el paper que ha triat i no tergiversem les coses.

#35 Pere, Barcelona, 20/08/2012 - 18:17

Mas, estas equivocat: la manifestació no demana res a Madrid, sinó que ve a visitar-te a tu al Parlament. Més val que t'hi trobem esperant-nos o entendrem que els catalans estem sense President.

#35.1 spanish, Madrid, 20/08/2012 - 20:59

fara com a les consultes amagadet es disfressara de nana o de cap gros

#34 joan, manresa, 20/08/2012 - 17:23

El Casal,17,10 h.--Podría..??,No,no...,ha de participar,com a President de la Generalitat..,defensant la posició del pacte fiscal..,i la d'altres camins..,i tambe participar a titul personal,com habitant d'aquets País.Sr.President,las dugues opcions que pot triar anar i no anar..,serna criticades