Publicitat
Política · 15 de Gener de 2011. 13:18h.

Mas prepara la successió a vuit anys vista

Oriol Pujol és escollit número dos de CDC en el primer consell nacional després del 28-N

Oriol Pujol Ferrusola ha estat escollit secretari general adjunt de CDC en substitució de Felip Puig en el primer consell nacional després de la victòria electoral del passat 28-N. El consell -que ha estat una bassa d'oli: els convergents viuen la seva millor època dels últims anys- s'ha celebrat al World Trade Center de Barcelona en comptes de l'Hotel Bellaterra, a la UAB.

L'únic fill de l'expresident Pujol que ha seguit carrera política se situa així en línia de sortida -a partir d'ara és el número dos de Convergència- per succeir Mas en el futur, previsiblement dintre de vuit anys si repeteix un segon mandat al capdavant de la Generalitat. Mas és partidari de dos mandats com a màxim.

Oriol Pujol, que s'ha abraçat a Puig i altres dirigents de CDC, en un discurs molt breu ha afirmat que "som la bona gent de Convergència, estem aquí per servir el país, per servir els catalans".

Mas l'ha deixat de banda Pujol del Govern precisament per no desgastar-lo alhora que l'ha nomenat president del grup parlamentari de CiU. En l'anterior legislatura ja el va ascendir a portaveu parlamentari, també en substitució de Felip Puig.

Oriol Pujol, al Consell Nacional de CDC
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 IA33876, Mollet del Vallès, 16/01/2011 - 23:28

Sóc militant de CDC i us puc assegurar que la successió de Jordi Pujol per part d'Artur Mas per elecció directa d'en Pujol va ser acceptada pel respecte que es tenia al President. Malgrat tot, els temps canvien i si el proper cap de CIU és escollit a dit, retornaré el meu carnet.

#8 Joanet, BCN, 16/01/2011 - 19:28

Això deu ser hereditari com aquets de Tunisia... de fet estem al nord d'Africa. O no?

#7 ja n'hi ha prou, barcelona, 16/01/2011 - 13:11

Amb més parafernalia que en altres llocs però amb la mateixa eficàcia. La succesió dinàstica funciona a tot arreu. Ara veiem que a Catalunya també. El fill de segons qui ho te millor que el fill d'un altre. Fins que no els obliguem a superar aquestos tics continuarem igual.

#6 Onofre, La Fullaca(Osona), 16/01/2011 - 12:17

Jordi,si vosté considera la poítica com una professió i no com un serveï....Totalment d'accord!

#5 Jordi, Barcelona, 15/01/2011 - 21:44

Jo crec sincerament que no pot ser un perjudici ser fill d'algú per exercir la mateixa professió. Tenim molts exemples Enrique Iglesies, Toni Elies, Michael Douglas, etc...

Després la gent té dret a valorar (i votar!) si ho fa be o no.

Jordi