Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2016. 08:57h.

Mas prescindeix de tothom llevat d'ell

Rull, Homs, Corominas, Gordó i Sanchez no estaran en la nova direcció

Mas prescindeix de tothom llevat d'ell

Mas, amb Rull i Corominas, en una foto d'arxiu

El president de Convergència, Artur Mas, va anunciar ahir que es presentarà per presidir el nou partit que sortirà del congrés refundacional que la formació celebra aquest cap de setmana a Barcelona, però prescindirà dels que fins ara han format part del nucli dur de CDC en la nova direcció.

Mas va proposar una presidència bicèfala que tindria funcions de coordinació i es presentarà fent tàndem amb l'actual consellera de la Presidència, Neus Munté, que a hores d'ara ja hauria acceptat l'oferta sempre i quan no es vulneri el règim d'incompatibilitats entre càrrecs institucionals i orgànics que els militants aprovin diumenge.

La candidatura de Mas també barra el pas a l'exconseller Germà Gordó, que veu com es queda sense opcions de convertir-se en número dos. Darrere del tàndem presidencial se situarà la direcció executiva, formada per un màxim de dotze membres, però que, segons informa El Punt-Avui, no repetiran en els nous càrrecs orgànics l'excoordinador general i ara conseller Josep Rull, els vicesecretaris Francesc Homs i Lluís Corominas, i el coordinador de règim intern, Francesc Sanchez.

Per ocupar la direcció competiran, en principi, les candidatures configurades al voltant de Jordi Turull, d'una banda, i de Germà Gordó, de l'altra. La de Turull, que comptaria amb el suport de Mas, estaria formada per Marta Pascal, David Bonvehí, Maria Senserrich, Mercè Conesa, Albert Batalla, Albert Batet, Miquel Buch, Marc Castells, Marc Solsona, Santi Vila, Marc Guerrero, Míriam Nogueras i Miquel Àngel Escobar.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 T CReus, Corruptaluña 3 %, 07/07/2016 - 20:07

Si quiere hundir totalmente a CDC, el gran estadista y economicista, no puede faltar.

#19 Galba, Bcn, 07/07/2016 - 18:19

Ja estic més tranquil. Què fariem sense el gran timonel, el lider imprescindible, l'actiu més important del procés, el estadista respectat arreu del món...? Gràcies, Mas. Et seguiran (uns quants capullos) fins on faci falta.

#17 Alejandro, Barcelona, 07/07/2016 - 13:33

Ya sabíamos que a Mas la retirada de la presidencia del partido y de la Gene. le iba a durar poco.Cuando se padece una megalomanía tan acusada como la suya resulta difícil sustraerse al protagonismo,a ser el centro de atención y de los medios,y ahí lo tenemos otra vez dando codazos para conseguirlo.

#16 Jasocaquí, Barcelonés , 07/07/2016 - 13:32

Segur que Jordi Pujol i Soley ha d'estar molt orgullós de vostè, Sr.Mas

#15 nedland, Roses altre pais, 07/07/2016 - 13:27

Es el dret a decidir tan famos...el de jo deicideixo qui mana i qui no...