Publicitat
Política · 20 de Juny de 2015. 13:27h.

Mas pressiona la societat civil

El líder de CDC proposa una llista "amb el president" a l'ANC, Òmnium i l'AMI

Mas pressiona la societat civil

Una imatge de Mas amb Rull

El president de la Generalitat i líder de Convergència (CDC), Artur Mas, ha fet una crida a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per configurar una llista sobiranista de la cara a les eleccions del 27 de setembre.

Mas ho ha dit durant la conferència que ha fet a Molins de Rei amb el lema “Benvinguts al futur”, apuntant que no es tracta de fer la llista del President, sinó en una llista “amb el President”.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que “faig una crida perquè es compti amb mi pel que toqui”, obrint la porta a no encapçalar aquesta llista de les entitats sobiranistes, però oferint-se a formar part d’ella.

“Si faig una crida a agrupar forces en el món sobiranista no puc pretendre que vinguin a una llista del President, que se m’assigni el paper que toqui”, ha subratllat.

El líder de CDC ha recordat la proposta de llista unitària que ja va fer als partits polítics favorables al dret a decidir, recordant que va ser rebutjada, afegint que ara es dirigia a la societat civil i al món sobiranista que s’ha mobilitzat aquests darrers anys.

“Fem la unitat possible des de la societat civil. Tothom pot ser a dins. Agrupem-nos per tenir aquestes garanties de victòria”, ha manifestat, fent una “apel·lació directa a les entitats sobiranistes perquè acceptin a parlar-ne, i estem a la seva disposició”, ha destacat.

L’acte celebrat al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei ha comptat amb la plana major de la direcció de Convergència. Durant la conferència de Mas s’han sentit crits de “Mas president, Catalunya independent” per part dels assistents.

Una imatge de Mas durant la conferència a Molins de Rei (Foto: CDC)

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 Carlos Gomez, Bcn, 21/06/2015 - 11:10

Que vol dir aixo d´afegir la ANC, Omnium i la AMI al seu projecte ??
Es que acas aquestes entitats voten dos cops ??
I en el cas de la AMI ¿ significa que tots els ciutadans dels municipis intergats en ella votan independentisme ??
El 27S i a final d´any, a les generals, s´acabra definitivament tot

#18 jordic, bcn, 21/06/2015 - 10:32

Es guanya quan es vota propostes sense ambigüitat. Cal sortir de la Catalunya i saber qui vol gestionar la misèria autonòmica i qui un estat independent per construir una societat democràtica justa i equilibrada.
http://jordicolomines.blogspot.com.es/2015/06/27s-el-gris-sha-acabat.html

#17 R, Martín Serrano, Viladecans, 21/06/2015 - 09:34

más votos pero en caso de crisis y recortes perder apoyos. El 27-S veremos lo que sucede, pero la independencia así planteada, parece ser que puerde apoyos. Serña nuestra ciaxa o fiaxa griega (según se produzcan los acontecimientos).

#16 R. Martín Serrano, Viladecans, 21/06/2015 - 09:33

competencias. Dicho esto quizás D. Adolfo Suárez se equivocó con el "café para todos" y hubieran tenido más y mejor derecho las CC.AA. históricas y el resto seguir un régimen común. Pero hablar es gratis, cuantas más competencias, más recursos y más acción (o inacción) política que puede dar

#15 R. Martin Serrano, Viladecans, 21/06/2015 - 09:30

Madris, la financiación mal negociada, la negación (o no) del concierto. Pero era cuestión de priorizar temas. Yo entirendo que para TODA la clase política es goloso tener las competencias. Pero si NO se tiene los rescursos económicos y la fuerza para negociar, más hubiera válido tener menos