Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2015. 09:56h.

Mas presumeix "d'aixecar el país"

Destaca “l’esperit de solidaritat” de Catalunya

Mas presumeix "d'aixecar el país"

Mas, durant la seva intervenció (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres que Catalunya ha pogut “no només resistir, sinó aixecar el país”, en referència a l’Estat espanyol.

Mas, durant una intervenció al sopar solidari de lluita contra el càncer, organitzat pel Grup Vallformosa, ha posat en relleu “l’esperit de solidaritat” que caracteritza el país, i ha instat a “presumir” d’aquesta manera de ser “perquè som un dels països que tenim més interioritzada la solidaritat, que l’exerceix i es mobilitza quan cal”.
 
“No hi ha pràcticament cap país del món que tingui una resposta com el nostre” ha insistit el president davant dels prop de 400 assistents al sopar, i ha recordat que “Catalunya ha pogut resistir la situació tan dura que ha viscut durant els darrers anys gràcies a la seva estructura associativa i al seu esperit de solidaritat”, que ha permès “no només resistir, sinó aixecar el país i enlairar-lo”.
                                                                                                                   
En el decurs de l’acte, Artur Mas ha inaugurat també la nova Fundació Vallformosa d’investigació en la lluita contra el càncer, i que s’ha constituït coincidint amb la celebració del 150è aniversari com a viticultors d’aquesta empresa. Des del 2007 Vallformosa manté un acord de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’any 2011 es va sumar l’associació Ampert. Amb aquests sopar que organitza anualment Vallformosa i ara amb la nova Fundació, l’empresa vol complir el seu compromís social, a l’hora que ret homenatge a Martí Via, director d’operacions de Vallformosa, que va morir fa 7 anys després d’una llarga lluita contra aquesta malaltia.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern ha volgut també ressaltar la qualitat del sistema de salut, que ha dit“està a l’avantguarda dels millors de la Unió Europea” i això “no s’improvisa, són anys d’experiències positives, de formació, d’excel·lència, de compromís i de vocació”. Pel cap de l’Executiu “les amenaces” que ha patit el servei de salut“no només les hem superat sinó que ho hem fet amb nota”, i ha posat com a exemple l’augment en l’índex de supervivència al càncer o als infarts.
 
El president ha tingut també un reconeixement als professionals del món de la recerca i de la investigació, ja que “gràcies a ells cada vegada més podem confiar en superar les malalties”, i ha afegit “Catalunya pot presumir de tenir un sistema de recerca de primer nivell europeu i mundial i cada dia que passa fa un pas més en aquest sentit”.
 
Artur Mas ha clos el seu parlament felicitant-se que “més enllà dels serveis públics, dels Parlaments, dels Governs, som un país plenament conscient de la seva responsabilitat amb el conjunt de la ciutadania”.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 BEJOTA, BCN, 12/07/2015 - 13:57

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#29 Neferu, Barcelona, 11/07/2015 - 17:27

Para eso es el Mesías. Para hacer pan de las piedras, para realizar los milagros que se le antojen aunque hay algo que se le resiste: la lista soberanista y unitaria; eso no hay Dios que lo consiga.

#28 Papaluna, Barcelona, 11/07/2015 - 16:30

Si l'ha ensorrat!

#28.1 El Nano de Sants, N. Esquerra de l' Eixample de BCN, 12/07/2015 - 09:17

El Papaluna si que va una d' ensorrada i de gran rebombori en el seu moment !

#24 J.P., Girona, 11/07/2015 - 13:30

Mas és incapaç de fer res més que no sigui dividir i endeutar Catalunya.

#22 Carlota, Banyoles, 11/07/2015 - 12:51

Mas és el primer president de Catalunya que ha tractat Espanya en pla d'gualtat, de nació a nació, i el principal artífex de la Catalunya lliure i plena que tantes generacions havien somiat d'aconseguir.

#22.1 ALEX, Terrassa, 11/07/2015 - 15:06

Que atrevida es la ignorancia.

#22.2 Bcn, Bcn, 11/07/2015 - 15:40

Nació??? Catalunya? No tens ni idea de historia.