Publicitat
Política · 10 de Juny de 2019. 10:14h.

Mas pretenia demanar diners a la Xina per a la independència

El Govern volia negociar un préstec d'11.000 milions d'euros per a un banc central català

Mas pretenia demanar diners a la Xina per a la independència

Artur Mas

El govern d'Artur Mas pretenia demanar un préstec d'11.000 milions d'euros al govern de la Xina per crear un banc central europeu català i tenia previst presentar Catalunya com si “no fos part d'Espanya”, segons ha informat aquest dilluns Europa Press. Així es desprèn d'un informe titulat 'Presentació de Catalunya com un Estat', que la Guàrdia Civil va trobar en un pen drive de l'exsecretari d'Hisenda, Josep Lluís Salvadó.

La Generalitat al·legava que Catalunya va ser “ocupada militarment el 1714” per les tropes franceses i espanyoles, però des de llavors ha mantingut la seva “dignitat nacional”. “Fa mil anys, Catalunya va emergir de l'Imperi carolingi com un país independent i va mantenir la seva pròpia organització política fins el segle XVIII”, explica el document.

També relata que “Catalunya va aconseguir el seu apogeu com a potència econòmica, política i de desenvolupament cultural a la Mediterrània, entre els segles XIII i XV”, però tres segles després va ser “ocupada militarment” i va perdre “la seva independència política i les seves institucions de autogovern”.

Respecte la independència de Catalunya, el document afirma que el Parlament “podria crear la seva pròpia legitimitat a través de la legislació”, després que un “48 per cent” votés a formacions independentistes a les eleccions del 25 de setembre de 2015.

El Govern contemplava dos escenaris per a la independència: a través d'un referèndum que -segons el document confiscat per la Guàrdia Civil- no “podrà ser evitat” pel Govern espanyol malgrat la seva oposició; o bé amb una “separació unilateral” aprovada pel Parlament que permetria al Govern actuar “com si Catalunya no fos part d'Espanya”.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Micheal Benson, Albox, 12/06/2019 - 10:57

Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. Envíenos un correo electrónico Michealbensonloanagency@gmail.com Formulario de solicitud de prés

#32 Capit@n España, Purgandus populus!!, 11/06/2019 - 16:36

NANAI DE LA XINA, Arturu !!! jajajajajajaja

#31 sid, Bcn, 11/06/2019 - 10:19

Blida mencionar q no em sigut mal tanto eics com al S XIX 1quan el seu avantpassat traficava amb esclaus la ma d'obra barata siempre ajuda a fer negocis 3% d11000M € = 330000000€

#30 Demetri, Barcelona, 11/06/2019 - 09:58

El tal Mas Gavarró es el veritable instigador de tot el desgavell que els seus alumnes han caudat al pais. Ell hauria d'estar assegut a la banqueta dels acusats recolzant a la banda que ell va criar i promocionar, pero el molt bandarra encara te adjudicats tres guardaespatlles que l'acompanyen al cine amb cotxe oficial per la vergonya de tothom

#30.1 Impunitat total per als malfactors, Can Sixty, 11/06/2019 - 13:09

Aquest individu va muntar un pollastre i arribat el moment no tinguè cap inconmvenient en fotre el camp deixant un boig al comandament del país. anteriorment enganyà tot cristu amb la centralitat i el suposat seny que no posseía ni de lluny. Actualment es passeja amb iot per Menorca fent el fatxenda amb guardaespatlles que li paguem.

#27 Neferu, Barcelona, 10/06/2019 - 16:47

¿ Sólo pretendía pedir un préstamo? ¿alguien sabe cómo acabó la historia? Y sabe alguien quién es el socio del puerto de Barcelona ? se rumorea que salió a concurso y que casualmente lo ganó China con el desembolso de una cifra que hasta miedo da escribirla. Si alguien sabe algo de este tema nos lo podría contar porque no ha trascendido la no