Publicitat
Política · 11 de Gener de 2014. 12:35h.

Mas proclama que el 2014 serà un any per "recuperar les llibertats"

Inauguració solemne del Tricentenari a Lleida

Mas proclama que el 2014 serà un any per "recuperar les llibertats"

Artur Mas, durant el seu discurs

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que el 1714 "es defensava l'autogovern i avui defensem el mateix. Llavors les armes van ser les baionetes i els fusells, les armes d'avui són la democràcia, els vots i la mobilització popular. Les armes més poderoses que hi ha", en al·lusió a la consulta. 

El cap de l' Executiu ha dit que que "tenim el dret a commemorar aquests fets, sinó plena necessitat perquè el Tricentenari seran un conjunt de commemoracions per mirar cap endavant".

Mas, en aquest sentit, ha defensat que "en un moment decisiu de la nostra història, s'han de recuperar totes les nostres fortaleses, els pilars de la nostra nació han d'estar més presents que mai, i un d'ells és la nostra història. Com els conductors, hi ha de mirar cap endavant, però també pel retrovisor".

Artur Mas ha assenyalat que avui Catalunya és un país "modern capaç d'integrar milions de persones procedents de fora i fer-los sentir catalans i catalanes". "Avui defensem la dignitat d'un poble capaç de desafiar a estats molt poderosos " i "commemorem la voluntat d'un poble profundament europeu i que vol seguir sent-ho".

"Catalunya vol ser coneguda i reconeguda", ha explicat i ha conclòs apuntant que aquest any serà un any per recordar el 1714 "però sobretot serà un any per decidir el futur i obrir horitzons, per recuperar les llibertats que ens han intentat treure".

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#72 DaniD, Tabarnia, 14/01/2014 - 00:08

Els no nacionalistes volem recuperar la llibertat de la nostra terra, Tabarnia, on no es jutgi ningú pel seu origen o idees sinó pels seus actes (com la irresponsabilitat d'arruïnar Catalunya, Sr. Mas).

BARCELONA IS NOT CATALONIA

facebook.com/bcnisnotcat

#71 Vlac, Barcelona, 12/01/2014 - 16:14

Quousque tandem abutere,Mas, patientia nostra?

#70 jotaeme, Mataró, 12/01/2014 - 13:29

El frenopático viento en popa a toda vela jajajajaj!

#69 BEJOTA, BCN, 12/01/2014 - 13:09

SR. MAS :DEIXI L'HISTORIA DE BANDA PERQUE NO ÉS EL SEU FORT. NO SP EL QUE DIU...

#68 Lliberal, Barcelona, 12/01/2014 - 12:54

Recuperar les llibertats? Vol dir que abaixaran els impostos perque la gent tingui més llibertat per fer el que volgui amb els seus diners? Suposo que es refereix a aquesta llibertat i no pas a la lluita populista entre polítics per veure qui ens espolia millor.