Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2020. 09:12h.

Mas proposa alternar-se la presidència amb ERC

"Amb l'horitzó de dues legislatures"

Mas proposa alternar-se la presidència amb ERC

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat en una entrevista a La Vanguardia que Junts per Catalunya i Esquerra acordin alternar-se la presidència de la Generalitat durant dues legislatures. Fins ara, les enquestes davant unes pròximes eleccions al Parlament són favorables als republicans.

Mas ha dit que "amb les dificultats del món sobiranista hauria de rebaixar-se l'aspiració partidista i reforçar la unitat" i ha afegit que "proposo, amb l'horitzó de dues legislatures i si tenim majoria, alternar-nos la Presidència".

L'exlíder del PDECAT també ha exposat que "jo vaig viure una ERC que tenia sempre pressa, que pensava que la independència havia d'arribar en 48 hores i desconfiava dels que estàvem al capdavant" i ha subratllat que "ara són més pragmàtics".

També ha admès "errors" en el passat i ha afirmat que "si hagués tingut majoria, no hauria posat el termini dels divuit mesos, però era la condició d'ERC. Em vaig equivocar". Tanmateix, l'expresident de Convergència va proposar la llista conjunta el 25 de novembre de 2014 en una conferència a l'Auditori del Fòrum de Barcelona davant de prop de 3.000 convidats.

Allà va defensar una "llista mixta" de partits i societat civil "com un acte de servei al país". "Puc encapçalar la llista, però també la puc tancar. Puc ser el primer, però també puc ser l'últim", va afegir.

Abans de donar el vistiplau a conformar la llista de país, el líder d'ERC, Oriol Junqueras s'hi va oposar en una conferència realitzada el 2 de desembre del 2014 al Palau de Congressos de Barcelona en afirmar que el que cal és "maximitzar" el vot perquè "cap independentista no se'n senti exclòs".

Junqueras va deixar clar que parlava de "diverses candidatures" i va oferir que "compartissin una part del nom" de la candidatura electoral o també "un punt del programa". Finalment, els republicans van arribar a un acord amb els convergents per conformar la llista de Junts pel Sí per a les eleccions del setembre del 2015.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#25 WIl, Valencia, 27/02/2020 - 09:37

Muy democrático todo, este a ver si consigue no soltar la poltrona e ir turnándosela con ERC, matraca sin fin. No os deshacéis de estos ni con agua caliente, que a gusto se está en el poder tocando titos, eh Sr. Mas y Cia? Mas que jodió todo y aun sigue queriendo chupar del bote... GET A JOB, DUDE!

#24 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/02/2020 - 15:49

Josep López de Lerma, exdiputado de CIU: "..Artur Mas, al que su familia llamaba Arturito y hablaban en castellano"

ondacero.es 10-10-2017

#23 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 26/02/2020 - 15:41

Es lo que tiene dedicarse al alterne

#22 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/02/2020 - 15:33

"Mas es un falsario. Carente de ideologia, sobrado en su soberbia, en su ignorancia y arrogancia. En aquellos tiempos Artur Mas se llamaba Arturo y no militaba en ningun partido opuesto al franquismo."

“Cuando pintabamos algo en Madrid” (ED Libros), 2016.
Josep Lopez de Lerma.

#20 Acrata, Brna, 26/02/2020 - 14:11

Esto huele a akgo tan español como la restauraciin de un tal canovas del castillo