Publicitat
Política · 23 de Juny de 2021. 10:51h.

Mas proposa votar més autogovern o independència

Afirma que seria "la solució definitiva al conflicte català"

Mas proposa votar més autogovern o independència

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, en un article a El País, proposa que "la solució definitiva al conflicte català passa per la política i, al meu entendre, hauria de passar per un referèndum vinculant i acordat entre l'Estat espanyol i les institucions catalanes, amb la qual cosa seria necessària una proposta estatal que es pogués posar a la banda de la proposta de la independència ".

"Un referèndum acordat, amb dues preguntes i amb dues formes diferents d'implementar les respostes. D'aquesta manera, es podrien votar dues propostes: d'una banda, la independència per part de l'sobiranisme català; i per l'altra, la proposta de millora de l'autogovern per part de l'Estat espanyol ", afegeix.

"La meva proposta seria que la implementació del resultat fos immediata en cas que guanyés l'opció de la millora de l'autogovern, ja que no requeriria una modificació de el marc legal; mentre que, en el cas de guanyar l'opció de la independència, s'hauria de concedir al resultat un valor polític, amb el compromís per part de l'Estat espanyol de promoure els canvis necessaris a nivell legislatiu per poder implementar el resultat de manera legal i acordada", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Pascual, Barcelona, 24/06/2021 - 08:34

Te has dejado la opción "155", campeón.

#11 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 23/06/2021 - 12:18

Mereixen perdre les eleccions
Hi ha molta feina a fer per reparar la societat,afectada profundament pel Pujolisme;molts(massa)estan satisfets vivint dins aquest marc mental infantilista. I de la pseudoesquerra nacionalista hereva del PSUC s'ha format un bon merder oportunista també

El nexe comú és l'estancament.Amb aquests no avancem mai

#10 Gerardo F., Gerona, 23/06/2021 - 12:12

A éste hay que atizarle el bolsillo, que es lo único que les asusta y los pone en covardia de fuga. Pero tambien hay otro jarabe:

https://www.dolcacatalunya.com/2021/06/las-porras-lo-unico-que-entienden/

#9 Aladroque, Mastia, 23/06/2021 - 12:07

Mas propone?no sigo leyendo.

#8 Venanci, Vilanova G, 23/06/2021 - 11:38

La prepotencia, vanitat i cinisme d'aquest petulant no te limits. Ell es el guionista de tot el desastre i el mal que han fet al pais. Ell que ha destrossat un partit, una coalicció, una societat, una economia,hauria d'amagar-se i callar. No te vergonya ni decencia. L'ultim llegat pojulista es aquest: el seu hereu, el liquidador de l'obra.