Publicitat

El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja la seva demanda contra El Mundo

Mas punxa a Europa

El Tribunal Europeu de Drets Humans, el TEDH, ha rebutjat aquest dijous la denúncia de l'expresident Artur Mas arran de la portada del diari El Mundo, que va publicar que tenia un compte bancari a Suïssa, segons ha informat TV3.

La informació va aparèixer en plena campanya electoral de les eleccions autonòmiques a Catalunya del desembre del 2012, quan Mas era president de la Generalitat, i va acabar sent falsa. Mas va denunciar el cas a la justícia espanyola per la via penal, però els tribunals van rebutjar el cas, i el 2015 va posar la denúncia al TEDH.

L'expresident va al·legar que es va voler perjudicar la seva reputació amb una operació orquestrada des del govern espanyol amb la complicitat d'alguns mitjans de comunicació.

Per això va acusar l'estat espanyol de "passivitat" a l'hora d'investigar el cas, i aquesta va ser la principal argumentació que va presentar al TEDH.

En la sentència d'aquest dijous el TEDH no admet la denúncia perquè considera que Mas hauria pogut acudir a la via civil, però no ho va fer: "En optar per exercir només el recurs penal, el demandant va impedir qualsevol reparació dels seus drets mitjançant el procediment civil de què disposava i que no es pot considerar ineficaç."

D'acord amb això, el TEDH diu que Mas no ha demostrat que "l'Estat no atorgués prou protecció a les seves al·legacions" ni que s'hagi infringit "el seu dret al respecte de la seva reputació".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 11/11/2022 - 17:42

Mas está muy pinchado y ya no podrá repararse e hincharse de nuevo.
¿Qué hacen los niños en el parque cuando se les pincha el globo?
- Lo echan a la papelera y piden otro.
¡No hace falta decir más!

#21 Neferu, Barcelona, 10/11/2022 - 20:48

Ellos en su mundo de Yupi creían y nos querían hacer creer que después de la DUI Europa les pondría la alfombra roja, y es que pensaban que el grado de democracia de la U.E. era el mismo que el de ellos; que la indecencia de la UE era la misma que la indecencia de ellos, y claro, se equivocaron, y si a eso le sumas el que ya no engañan a nadie....

#20 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 10/11/2022 - 20:33

Al carrer tio beta.

#19 Marti, Palafrugell, 10/11/2022 - 19:40

Lo llamaban l'Estut, pero ni el ni sus abogados saben qué papeles presentar y dónde.

#18 El Sifoner, Trileros de arriba, 10/11/2022 - 16:36

Y menos mal que dirigía el "gobierno de los mejores" que si no, le hacen pagar una indemnización al periódico.