Publicitat

Democràcia i Llibertat, quarta força política

Mas queda 'tocat'

Artur Mas, valorant els resultats de les eleccions

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha quedat molt tocat pels resultats de les eleccions generals espanyoles d'aquest diumenge, després que les formacions no sobiranistes hagin quedat per sobre de Democràcia i Llibertat (DIL), la candidatura de Convergència, i ERC.

Els resultats de DiL, que ha perdut la meitat dels escons que tenia CiU, col·loquen el partit d'Artur Mas per darrere d'En Comú Podem, ERC i PSC (per vots), i es confirma a més el previsible sorpasso d'Esquerra sobre el partit de Mas, tant en escons com en vots.

A més, ha arribat a aquestes eleccions tres mesos després dels comicis catalans, sense que hagi pogut aconseguir la investidura per mantenir-se en la presidència de la Generalitat. Aquesta qüestió depèn exclusivament de l'assemblea nacional que la CUP celebrarà el proper diumenge, dia 27.

El bloqueig de la investidura durant tres mesos, un eventual augment de les tensions a Junts pel Sí, el retrocés electoral de DiL, la victòria a Catalunya dels grups no sobiranistes i la pèrdua d'impuls que afecta al procés sobiranista des de poc després de les eleccions catalanes del 27 de setembre, configuren un escenari que compromet el futur polític d'Artur Mas.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 Costa Creuers.cat, Adriatic, 21/12/2015 - 21:42

Tocat Mas? i un be negre!, aquest és la versió nostrada del capità Schetino, aquell que va mirar l'enfonsament del vaixell des de terra.

#17 Luis Miguel, Tarragona, 21/12/2015 - 19:15

Mas ¿ donde ha quedado tu sonrisa ironica de la pitada al himno?
De Gispert ¿bo te atreves a levantar la cara y sonreir las gracias de tu amo Mas?

#16 BEJOTA, BCN, 21/12/2015 - 14:57

En el conjunt de les circumscripcions catalanes, les organitzacions no sobiranistes (A Comú Podem, Ciutadans, PSC i PPC) han aconseguit, conjuntament, un total de 30 escons, enfront dels 17 que han obtingut les formacions favorables al full de ruta del procés sobiranista (DIL i ERC).

#15 joan, manresa, 21/12/2015 - 12:23

tinu.)li volem fer alguns suggeriments.El nou "slogan"podría ser "Democracia i LLibertat amb CDC.".Cal renovar mols dirigents de CDC,no estan a l'alçada política que viu el País.U sentim pro es axis.Li demanem tambe que reflexione be sobre acords amb la CUP.Pasará un Via-Crucis.I,eleccions novas

#14 joan, manresa, 21/12/2015 - 12:19

tinu.)que sembla que no va per aquets viaranys...,R.I.P.,als nostres somnis.Sr.Mas,poc encert amb voler enterrar las sigles de CDC.Potser a estat mal aconsellat..,o potser tenim masses nebulossas per sobre.Hem de rectificar i pendre solucions drasticas ...,desde " La tertulieta ",Sr.Mas,(cont