Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2015. 09:25h.

Mas rebutja desobeir tal i com demana la CUP

El president al·lega que “no ens ajuda en res a nivell internacional”

Mas rebutja desobeir tal i com demana la CUP

Mas, durant l'entrevista

El president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a El món a RAC1, ha defensat que una de les condicions de la CUP, la desobediència, “no va bé” per a Catalunya. “Desobeir no ens ajuda en res a nivell internacional, i és on ens hi juguem les garrofes”, ha argumentat.

També ha reivindicat que “la major desobediència la hem fet els que portem corbata”, en referència al 9-N. De la mateixa manera, ha recordat la diferència de vots entre la CUP i Junts pel Sí. Tot i això, ha apuntat que “vostè pot investir un president de la Generalitat i l'endemà estar a l'oposició i dir no a tot”.

"El diàleg amb la CUP no és fàcil. Alguns dels plantejaments poden incomodar, com ho poden fer alguns de Junts pel Sí”, ha reconegut. També ha admès que el fet que l’independentisme no hagi arribat al 50% del vots pot dificultar la lectura dels resultats, tot i matisar que “per mi el referèndum per iniciar el procés cap a l'Estat català està fet. Una altra cosa és el referèndum final que l'avali”.

"Hem d'evitar unes noves eleccions. Si el qui no és important deixem-lo de banda i no hi donem tanta importància”, ha demanat Mas.

D’altra banda, ha explicat que “prefereixo no parlar d'un Junts Pel Si a Madrid per no perjudicar res del que es pugui parlar els propers dies”. "Tinc idees sobre el nou govern. Hi haurà gent de CDC, ERC i algun independent. Govern de concentració”, ha revelat.

Mas, ha considerat que “el Pacte del Majestic va servir. Va ser el moment en el qual Catalunya va guanyar més autogovern de cop”. “Quatre anys després del Majestic, amb majoria absoluta com ara, va sortir l'Aznar de debò, que era un Panzer, ho arrasava tot", ha lamentat.

"Si l'Estat espanyol tracta com a delinqüents els que actuen com uns demòcrates, potser no ens convé formar-ne part”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#32 rosa , Barcelona , 17/10/2015 - 17:44

Estic alucinant, quin tipus de lectors opina en aquest diari? D'entrada és un diari en català i no hi veig opinions escrites en la nostra llengua.

#31 Carlos Gomez, Bcn, 16/10/2015 - 21:02

Veure al virrei pidolant i implorant que una gent a la que sempre ha despreciat i igonorat el deixi seguir a la trona sigui com sigui per sobre de tot mostra la baixesa moral d´un personatge acabat i absolutament fracasat
La seva llarga agonia politica deixara moltes coses molt malparades.

#30 BEJOTA, bcn, 16/10/2015 - 16:07

N.B. CAL RECORDAR QUE LES 40 EMPRESES MÉS IMPORTANTS DEL QUEBEC VAN MARXAR CAP LA RESTA DEL CANADÁ.COMPTA ,PERQUE EL QUEBEC I CATALUNYA SÓN MOLT SEMBLATS:7 MILIONS AL QUEBEC ,7 MILIONS CATALUNYA :CAP L'OEST 30 MILIONS AL CANADÁ I 40 MILIONS CAP L'OEST DE LLEIDA.LES EMPRESES HO TENEN CLAR.

#26 botifler1914, Bcn-world, 16/10/2015 - 14:16

Se ve que no le ha acabado de gustar ir al TSJC.

#24 Carlos Gomez, Bcn, 16/10/2015 - 13:14

La mesquita del Baste es el segon Taj Majal de l´independentisme de forquilla i ganivet despres de la gloriosa CCMA.
El aquelarres que es celebren en aquella narcosala cada mati per demostrar quin dels seus acolits es el mes entregat defensor del seu modus vivendi patriotic son antologics .