Publicitat
Política · 9 de Gener de 2011. 14:01h.

Mas rebutja la sentència contra la immersió

Afirma que no hi haurà "ni un pas enrere" malgrat "un conflicte polític de primeríssim ordre"

Mas rebutja la sentència contra la immersió

Classe de castellà en una escola catalana

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera a La Vanguardia sobre la immersió lingüística que "la situació és menys dolenta del que es diu o del que alguns presumeixen, però és preocupant. La deriva que això està agafant és cap a una certa ruptura de la immersió lingüística en català. És una qüestió on no ens entendrem amb el PP i per la nostra part no és negociable. Així de clar ".

"Nosaltres no donarem marxa enrere en la immersió lingüística en català perquè considerem que és un factor de cohesió social bàsic i l'única manera que hi ha que amplis sectors de la societat catalana coneguin normalment el català", conclou.

A criteri de Mas, "com el català és la llengua feble en aquest sentit, cal fer coses de discriminació positiva per ajudar-la a que sigui coneguda arreu del món. Això passa per la immersió lingüística a l'escola. Segon, no és un tema de gran debat social sinó d'erosió política. Hi ha alguns partits que volen guanyar punts i vots amb aquest tema sabent que no respon a una demanda social profunda".

També recorda que "la pròpia llei a Catalunya acull l'excepció de les famílies que vulguin que un alumne tingui la immersió en castellà. El que passa és que la gent ho demana poc perquè ha arribat a la conclusió que el fet que els seus fills i filles aprenguin bé el català no significa un demèrit ni una pèrdua de temps. Obre portes en lloc de tancar-les".

En cas que el Suprem alterés la immersió lingüística i obligués a acatar la sentència i establir una doble xarxa escolar, "tindríem un conflicte polític de primeríssim ordre. Perquè crec que molt majoritàriament la societat catalana no estaria per aquesta tasca i els partits tampoc. Aquí la nostra aliança amb el PSC és clau".

"És molt important que el PSC segueixi defensant aquest model d'immersió, donant per descomptat que això no ha de ser una excusa per no millorar el model lingüístic general, també del castellà. Però l'aliança amb el PSC és fonamental", conclou.

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#67 Pepet Tro, Catalunya Llire, 10/01/2011 - 23:42

Ciudadanista, això ves a explicar-li a la Sindicatura de Comptes, C's pot dir el que li sembli però la realitat és molt diferent.

#66 Pepet Tro, Catalunya Llire, 10/01/2011 - 23:39

la comptabilitat electoral de Ciutadans recull en el compte d'ingressos
Donacions un total de 129.559,31? per les aportacions de persones físiques i
jurídiques. Aquest compte inclou dues aportacions, de 60.000? i 7.250?, que
superen el límit individual establert per la LOREG en 6.010,12?.

#65 Ciudadanista, Barcelona, 10/01/2011 - 18:22

Pepet Tro: No creo que CIUTADANS tenga problemas de corrupción. Es el único partido que está proponiendo leyes para que haya transparencia y pactos anticorrupción en la actividad política. En las campañas he visto que piden donativos y ponen huchas. Nada que ver con Filesa, Millet o el 3 p100.

#64 Ciudadanista, Barcelona, 10/01/2011 - 18:17

Pepet Tro: La inmersión en catalán la soportan, no es que la pidan, los ciudadanos que no tienen más remedio que llevar sus hijos a la escuela pública. Los que poseen más medios, como Montilla o Mas, los educan en escuelas privadas trilingües. CIUTADANS quiere esto para todos.

#63 Pepet Tro, CATALUNYA LLIURE, 10/01/2011 - 14:37

Ciudadanista: A finançar-se amb trampes també hi està d'acord Ciudadanos, per això la Sindicatura de Comptes fa temps que us reclama que poseu nom i cognoms a 70.000€ de donacions anònimes que ningú sap d'on han sortit.