Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2010. 17:42h.

Mas rebutja un debat amb Montilla en castellà

"Montilla i jo, quan estem al Parlament parlem en català, si no recordo malament"

Mas rebutja un debat amb Montilla en castellà

Mas i Montilla, en una imatge d'arxiu

El president de CiU, Artur Mas, ha ofert al president de la Generalitat, José Montilla, fer els debats "cara a cara" en català, perquè es tracta de la llengua en què tots dos es comuniquen habitualment. El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, havia donat a entendre que el PSC vol que els debats siguin en "cadenes de televisió que es complementin respecte a les seves audiències".

Tot i que la proposta de Collboni no detallava, des de CiU s'ha interpretat que l'al·lusió a la complementarietat de les audiències posa de manifest que el PSC, com a la campanya electoral del 2006, vol un debat en català en una cadena pública i un altre en castellà en una cadena privada.

Mas, després de participar en una conferència de balanç de legislatura organitzada per CiU a la Sala Gaudí de la Pedrera, ha evitat concretar sota quines condicions s'han de celebrar els debats a dos amb l'aspirant socialista, però li ha recordat: "el senyor Montilla i jo, quan estem al Parlament parlem en català, si no recordo malament. Estem en un país que es diu Catalunya, tenim una llengua pròpia que és el català i en el Parlament parlem en català".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 joan, manresa, 07/10/2010 - 20:04

El Casal,20 h.--No entenem la postura del Sr.Montilla..,be,sí l'entenem pro no la podem dir.Per respecte.Sí al Parlament parlant en catalá,si els discurssos institucionals el fa en catalá,que vol fer are en castellá,tocar els nassos..?Sr.Mas no afluxi,per un vot perdut enguanyará cuatre.ENDEVANT

#31 uff, bcn, 07/10/2010 - 17:41

Rómulo els fills del 'Artur van a la UPF. Si van anar al Liceu ho desconec però ho trobo perfecte! Els del Montilla van a l'escola alemanya.

Y els dos candidats a presidència de Catalunya han de parlar en català, el problema és que Montilla no té tant nivell

#30 Raül, Mataró, 07/10/2010 - 16:19

El error de Artur es pensar que un debate televisado es para q él hable con Montilla; yo creo q es para que ambos expliquen su programa a la gente.

#29 Ròmulo, Sant Just, 07/10/2010 - 13:43

Artur Mas parla amb la seva dona habitualment en castellà i els seus fills van al Liceo Francès (deu pensar que la inmersió linguística en la llengua pròpia de Catalunya es una mala idea). Lo que hauria de demostrar Artur és que l'important no es l'idioma que es fa servir sino el seu programa.

#28 Q., Barcelona, 07/10/2010 - 12:24

Laura, per cert: a veure si aprens a escriure el teu idioma, que fa pena.