Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2012. 20:16h.

Mas recupera la "transició nacional" després de pactar amb el PP

El president calcula que el pacte fiscal té un suport entre el 70 i el 80% de la població

Mas recupera la "transició nacional" després de pactar amb el PP

Artur Mas, en una foto d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat, en una entrevista a Le Monde, que és moment de "marcar un nou camí". "Cal una transició nacional guiada pel principi següent: Catalunya és una nació i té el dret a decidir el seu futur", ha indicat. El cap de l'executiu català ha fet aquestes declaracions l'endemà de l'acord dels pressupostos amb el PP.

Mas ha assenyalat al diari francès el suport social al pacte fiscal, que xifra entre el 70 i el 80% de la població, i que el Govern el presentarà a l’executiu i als partits estatals a finals de 2012 o principis de 2013.

Sobre la possibilitat d'un referèndum si el govern de Mariano Rajoy rebutja el pacte fiscal, Mas ha remarcat que "no descartem aquesta opció, però no està decidida. Primer intentarem esgotar la via del pacte fiscal”.

“Si ens trobem en aquesta situació és perquè Espanya drena una part excessiva dels nostres recursos” ha afirmat, i ha recordat que el dèficit fiscal anual se situa entre el 8 i el 9% del PIB de Catalunya. Mas ha afegit que “amb el pacte fiscal, és a dir, amb un dèficit fiscal reduït a la meitat, resoldríem els nostres problemes de finances públiques”.

El cap del govern ha indicat que “Catalunya podria perfectament ser un estat dins la Unió Europea”. També ha subratllat el fet que una part de la població ha estat sempre independentista i que una altra “s’ha convertit a aquesta opció a causa de les dificultats de Catalunya de trobar el seu lloc dins d’Espanya”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Vicenç, Badalona, 19/02/2012 - 11:33

La transició nacional, el mateix que les geometries variables, les que no qüadren mai, no tenen cap raó de ser en boca del President Mas. Son paraules buides, sense contingut.

#21 Anita S., Blanes, 18/02/2012 - 19:09

La Paris-Hilton de Blanes ja deu estar malaint aquesta jugada. Independencia ja !!

#20 nuria, Barcelona, 18/02/2012 - 18:43

J.Pujol diu que va escollir Mas perquè parlava bé i se l'entenia. Continua igual. Parla bé però de contingut no se sap de què va. Això si, té presència escènica, sembla de debò el que diu si no fos que no lliga per enlloc el que afirma i, a sobre, aquest aire de conductor del ramat que té cdc.

#19 JXJ, LLEIDA, 17/02/2012 - 19:35

No uscregueu loq diu Mas en una entrevista al Lemonde afora de CAtaluña, aquestos dos juns ciu y pp son uns mentides han engañat als botans fotran a CATALUÑA ala gana y ala miseria en retallades y pujades de impostots y abaratan los despidos ales empreses als treballados mes paro mes miseria

#18 joan, manresa, 17/02/2012 - 12:59

tinu.)i axís estem tots Sr.President ...No ens foti més falconades d'aquestas .,o anirem tots al clotet.Sr.President la fotut forta aquesta vegades,sa de tenir estomac per pair axó.,i a sobre sempre veus aquest caball d'Atila sortint per tot arreu,ameneçant,i somrient..Esperem que sapiga que fa