Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2014. 22:21h.

Mas referma la consulta

El president afirma que “ho posaré legalment molt difícil a l'Estat perquè se la pugui carregar"

Mas referma la consulta

Una imatge de Mas durant l'entrevista a El Punt Avui TV

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest vespre en una entrevista a El Punt Avui TV que “hi haurà consulta el 9 de novembre i ha assegurat que “la convocaré i no li posaré fàcil legalment a l’Estat espanyol perquè se la pugui carregar”.

Mas ha deixat entreveure que té una fórmula per convocar la consulta de manera que el Govern espanyol ho tingui “molt difícil” per presentar un recurs al Tribunal Constitucional (TC), però no ha volgut concretat com ho farà en aquest sentit. 

“Deixaré molt clar al món que si no deixen fer la consulta és perquè no hi ha voluntat política per part de l’Estat espanyol. El que pretenc és que a la comunitat internacional vegin que estem fent ben fetes les coses”, ha apuntat.

Sobre la possibilitat de buscar una tercera via, el president Mas ha mostrat poca confiança al respecte i ha afirmat que “la tercera via ha quedat esborrada i ja no se'n veuen ni les petjades”, ha dit. Tot i això, ha reiterat que ofereix “diàleg sense condicions” al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a més d'assenyalar que s’ha posat en contacte “amb persones del seu entorn” per mirar de reunir-se amb ell.

Preguntat sobre la relació amb el líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que “jo entenc la seva posició” i ha afegit que “en Duran està al 100% amb la consulta, la data i la pregunta”, però ha recordat que “una altra cosa és quina resposta donarà Unió a la pregunta de la consulta”. “Respectem els temps que s’han marcat”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#26 Reflexions, Girona, 23/04/2014 - 16:32

No em sembla massa encertat que un dirigent afirmi "que ho posarà molt difícil". Implícitament és un reconeixement de la previsió d'una desfeta. Des fa temps que, una de dues: o ha despatxat els assessors o aquests son un desastre.

#25 julian, bcn, 23/04/2014 - 15:37

No se que problema mental tienen los estelados. Quereis votar, pues nada, como Arenys, sacais las urnas, invitais a pakis i sinpapeles y ya teneis 1 o 2 millones de sisi. No pasa nada, los otros 5 millones podemos vivir con esta carga

#24 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 23/04/2014 - 15:10

¿MOLT DIFÍCIL? Pues no opina igual el General Batet, que no se cansa de decir que solucionar lo de Mas le va a resultar MOLT MÉS FÀCIL que lo de Companys. Y advierte, además, que esta vez no se le va escapar ningún chuleta corriendo por las cloacas.

#23 Quina vergonya !!! ..............................., Un català INDIGNAT ............., 23/04/2014 - 15:08

1) Quina vergonya..., o pitjor encara..., quina vergonya internacional !!! ...

2) Perdent el temps i gastant diners en tonteries...

3) Us estàn fotent els calers per darrere, que sou uns empanats !!! ...

4) YO YA SOY LIBRE, NO QUIERO "MURALLAS de ODIO" ...

Un català INDIGNAT ..............

#22 El chantaje de "La CREU de Sant JORDI" ..........., El chantaje de "La CREU de Sant JORDI" ., 23/04/2014 - 14:36

1) = Justificar La "Huida hacia adelante" de la GEN-CAT ...

2) = "Comprar VOLUNTADES" individuales y colectivas.

3) = CHANTAJE y SOBORNO a personas(=Juristas...) y Organizaciones(=UGT-CCOO...)...

4) ...para que "FAVOREZCAN" el "PROCESO" ILEGAL y DESLEAL.................