Política · 30 d'Agost de 2014. 13:32h.

Mas referma que convocarà la consulta malgrat el no de Madrid

El president demana als partits que deixin de banda el tacticisme

Mas referma que convocarà la consulta malgrat el no de Madrid

Mas, durant el Consell Nacional

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat el consell nacional de CiU per refermar que “convocaré la consulta el 9 de novembre” malgrat el no del Govern del PP. Mas fins i tot ha donat en aquell moment un cop de puny damunt del faristol mentre els 300 membres d’aquest òrgan conjunt han trencat en aplaudiments.

El líder de CiU ha fet una crida al Govern espanyol perquè respecti “la majoria social catalana”. “Si ells volen és perfectament possible i hem deixat clar que és legal”, ha insistit. “Si hi ha voluntat política es poden ajustar els marcs legals”, ha reiterat.

Mas també ha aprofitat l’avinentesa per llançar un missatge a la resta de formacions polítiques -inclosa Unió- i ha assegurat que “sabrem estar a l’alçada”. “L’hora gran de Catalunya -ha advertit- no es pot liderar des de la tàctica petita, de curta volada i la miopia dels partits”.

A l’inici del seu discurs, ha enumerat els seus quatre objectius aquesta legislatura i ha esmentat per aquest ordre “aixecar el país econòmicament, salvar l’Estat del Benestar, ser transparents i regeneració democràtica i exercir -no només proclamar- el dret a decidir”. Després ha aclarit, tanmateix, que “tots van junts”.

En aquest sentit, ha recordat que -en els deu anys de la federació-, han hagut de fer front al relleu de Jordi Pujol, dos tripartits, el procés de l’Estatut i la crisi econòmica.

Però que, malgrat això, ha recordat que Trias va aconseguir per primer cop l’alcaldia de Barceona, la federació va guanyar les eleccions municipals del 2011 i també va ser la llista més votada -amb Duran de cap de llista- a les darreres eleccions generals.

En el primer consell nacional conjunt sense Jordi Pujol, Mas s’hi ha referit de passada en afirmar que “un símbol molt gran ha quedat tocat”.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#36 spanish, Madrid, 31/08/2014 - 14:29

a la preso

#35 Jess, Barcelona, 31/08/2014 - 13:09

Tu la convocarás y el Estado la desconvocará.

#34 Pere, Girona, Spain, 31/08/2014 - 12:41

I les plebiscitàries???

Com es menja lo de que un vot a Girona, Lleida o Tarragona val més que un de Bcn.

#33 Josep, Tarragona, 31/08/2014 - 07:41

Pero tanto el cuesta al trilero de Mas convocar plebiscitarias? De qué tiene miedo? Que no ponga como excusa al Estado y convoque ya plebiscitarias. CIU aún no ha pedido NUNCA la indep en su programa... Quizás no se atreve? Fuera tonterías de consulta y a plebiscitaries con programa claro.

#33.1 Marc, Mataro, 31/08/2014 - 10:36

Excel-lent

#33.2 Xavier, Badalona, 31/08/2014 - 13:06

és mes important qui treballa per la independencia dia a dia seguint el full de ruta que aquell qui ho porta eb el seu programa (ERc no ho ha portat mai tampoc tot i dir-ho) però s'ho mirar tot des de la barrera

#32 Sí i Sí, Democràcia i Llibertat, 31/08/2014 - 03:46

El president està complint amb el seu programa electoral i amb la voluntat de mocràtica del poble que l'ha escollit.

Tot el suport per a qui vol donar la veu a la gent per a ser consultats, per a que votem i decidim el nostre destí en pau i llibertat.

#32.1 Josep, Tarragona, 31/08/2014 - 08:58

Bueno ya llega la hora de dejar de jugar al trilerismo y poner en el programa electoral bien clarito que quieren la independencia, a las plebiscitarias y a mojarse y dejar de echar la culpa a los otros. Veremos en que punto del programa electoral lo ponen...

#32.2 jordi, bcn, 31/08/2014 - 11:16

Noi catalunya no vol ser independent...sols ho voleu els k us deixeu enganyar x el mentiros del mas i els seus amics pijos.prefereixo ser del psc i no estar al govern k votar a ciu...eixxx kin fastic ....