Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2009. 11:36h.

Mas renega de la política de 'peix al cove' de Pujol

El líder de CiU considera que ens "ens prenen el pèl" amb el finançament

Mas renega de la política de 'peix al cove' de Pujol

Artur Mas i Zapatero

El president de CiU, Artur Mas, en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, ha insistit que la seva formació s’ha “instal·lat en el no” a l’acord sobre finançament autonòmic.  Preguntat sobre com és que una formació que s’ha significat durant 23 anys per la pràctica del “peix al cove” no accepta aquest acord, Artur Mas ha replicat que “tenim l’experiència d’aquests 20 anys". 

"Si no tinguéssim aquesta experiència, ara hauríem d’acceptar el peix al cove.  Com que tenim aquella experiència i sabem el pa que es dóna a Madrid quan parlem de diners a Catalunya, tenim la pell cremada en aquest sentit, doncs vigilem". 

"I una altra cosa: si vam col·laborar amb l’Estatut nou de Catalunya era per això, era per superar aquells anys que van donar moltíssimes coses bones, però que van ser d’una fatiga tremenda en la negociació amb Madrid.  Precisament en aquell Estatut hi ha tots els apartats del finançament per no haver de discutir cada dos per tres el tema dels diners”, ha afegit.

Artur Mas també ha reconegut que el nou model de finançament aportarà més diners a Catalunya. Tot i això, el líder de CiU ha assenyalat que el més important no és que sigui una millora sinó que compleixi l'Estatut i Mas ha tornat a recalcar que no el respecta en la seva totalitat.

"Ens prenen el pèl perquè ens estan venent que això compleix rigorosament l'Estatut, i el Govern sap que no és veritat. Ens estan donant unes xifres per a 2012 que ningú ens pot garantir en aquests moments", ha denunciat Mas

El líder de CiU ha negat tacticisme electoral i ha afirmat que si acceptessin l'acord no tindrien les "mans lliures" per millorar-lo i ha afegit que es veu "capaç"de fer complir íntegrament el que diu l'Estatut en matèria de finançament si CiU governa a Catalunya després de les properes eleccions.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Emili Rosiñol vidal, bcn, 17/07/2009 - 10:16

Parece que lo que ocurre , es que el estaria encantado de ser el engañado.....casi lo suplicaria...si hubiese conseguido las llaves de la masia.
En fin.......patriotas......para huir!

#8 Pep, Alt Empordà, 17/07/2009 - 09:18

Miretel's el Princep dolent de Shrek fent manetes amb en ZP.hi ha un altre fent manetes a la foto potser en Mister Proper?
Aquests de CiU a la oposició volen ser mes papistes que el papa! però quan manaven eren mes messells que un bè..

#7 Ferran, VIC, 16/07/2009 - 14:58

estic d'acord. És l'estratègia que ha de seguir CiU. la única bona ara pel país.

#6 Ramon, Barcelona, 16/07/2009 - 14:26

Pujol és independentista. Però dels intel·ligents. Tan intel·ligent, que sempre va negar-ho. Però el peix en cove evidencia que, collons, si n'arriba a ser, d'independentista! El concepte real del peix al cove, s'entén. No la caricatura sociata.

#5 Pep, Barcelona, 16/07/2009 - 14:08

L'estratègia de CiU és correcta. No ha d'acceptar el finançament per tenir marge per millorar-lo. I el dia que CiU n'accepti un de millor, aleshores serà ERC el que no l'haurà d'acceptar, i així successivament fins acabar amb l'espoli...