Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2013. 22:56h.

Mas replica La Vanguardia

“Intentem destriar quin és el millor camí i això alguns ho consideren radical”

Mas replica La Vanguardia

Mas, durant una visita ahir a l\'empresa Celsa

El president de CDC, Artur Mas, ha al·ludit a l'editorial de La Vanguardia de diumenge passat i ha defensat que “intentem destriar quin és el millor camí i això alguns ho consideren radical”. Mas ha rebutjat, amb contundència, aquest adjectiu: “Com voleu que un poble basat en la cultura, en la barreja, en el comerç i en la indústria, amb vocació d’expandir-se, sigui extremista?".

"Les nostres armes -ha afegit- són les millors cartes possibles per aconseguir uns ideals: la llibertat, la igualtat i la justícia social. Nosaltres aixequem la bandera de la normalitat. El que pretenem és el més normal del món. No pretenem cap extremisme, simplement, poder votar i poder decidir un futur col·lectiu”.
 
El president també ha remarcat que el full de ruta del seu Govern i del seu partit és inclusiu: “El que proposem va dirigit al conjunt de Catalunya, als que estan a favor de la independència i als que hi estan en contra”.

També ha celebrat que la societat “de manera intensa i majoritària” hagi optat per intentar noves fórmules pel futur de Catalunya: “Es tracta d’esdevenir un subjecte polític amb majúscules, i això passa per votar i, d’acord amb el que surti de les urnes, poder aspirar a estructures d’estat”.
 
Finalment, ha admès que el procés serà difícil: “Tindrem vents en contra i onades gegantines, molt fortes. Hem de refermar els peus a terra però no els ulls a terra, la mirada endavant. Si la força rau en la voluntat del poble, és una força més gran que les forces tradicionals”.
 
El president ha fet aquestes declaracions durant la clausura de l’acte d’entrega del 17è Premi Ramon Trias Fargas d’assaig polític que entrega la Fundació CatDem, que aquest any ha estat per a Joan Vergés, per l’obra “Eines esmolades, espigues de juny. Raons per la nació, la llengua, la secessió i la democràcia”
 
El premi s’ha entregat durant la sisena edició de la Nit del Pensament, que també ha comptat amb la intervenció de Francesc Sánchez, coordinador de Règim Intern i Comunicació de Convergència i director de la CatDem.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#19 Antoni, La Pobla de Segur, 02/11/2013 - 10:06

La moderació de La Vanguardia en realitat s'ha de traduir per UNIONISME i renùncia al nostre dret de sobirania. Han canviat la paraula, perque Unionisme sona lleig i moderació sona millor, però NO ENS TORNARAN A ENGANYAR ni LV i l'estat espanyol. Diàleg per com votar però res més.

#18 lidia, lleida, 01/11/2013 - 18:39

Tenim un bon President, malgrat alguns vukguin desprestigiar amb mentides i atacs de tota mena.Amb ell tenim el cami garantit, si la gent es mante unida i fidel al compromis.Serà difícil ressistir. Sempre pacificament, pero valents! Gracies President!!!

#17 BEJOTA, BCN, 31/10/2013 - 13:19

Los patronos son conscientes de que en los despachos de las grandes multinacionales corren informes demoledores de la gran banca de inversión sobre una eventual independencia de Cataluña, cuya viabilidad a corto plazo y permanencia en la Unión Europea ponen en duda. ("EL PAÏS")

#17.1 Gavarres, Girona, 31/10/2013 - 22:06

Gracies Bejota, ho tindrem en compte. Ara ja no podré dormir..... Per casualitat aquesta gran banca d'inversio no es la responsable de la crisi i de l'estafa mundial? La que mira nomes pels seus interessos?Que potser vas amb ells?

#16 Estuvi, Barcelona, 31/10/2013 - 11:19

Cada dia tinc més clar que el cami correcte és el de la Independencia , si en aquest cami , diaris com La Vanguardia no ho tenen clar, cap problema he deixat de ser lector d'ells des de fa un any i aixi cada cop en serem més

#15 Andrés, Barcelona, 31/10/2013 - 11:13

Bueno pablo, tú mejor que nadie deberías saber que por la boca muere el pez. ¿Eh que me entiendes?

Independència ja!