Publicitat
Política · 9 de Març de 2014. 16:45h.

Mas replica Rajoy que "lluitem contra l'Estat espanyol"

El president assegura que "el poble català serà igualment cridat a la consulta"

Mas replica Rajoy que "lluitem contra l'Estat espanyol"

Artur Mas, amb Helena Rakosnik, durant la inauguració XpoMercat 2014

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat Mariano Rajoy i ha assegurat que "nosaltres no estem lluitant contra el món, estem malauradament lluitant contra l’Estat espanyol, i ens agradaria no haver-ho de fer". Tot i la negativa del Govenr espanyol, ha afirmat que "el poble català serà igualment cridat a la consulta".

"Si l’Estat espanyol ens hagués respectat les nostres aspiracions d’autogovern, la nostra cultura i llengua, el nostre projecte col·lectiu i la nostra llibertat no caldria lluitar contra ell, ho fem perquè no tenim un altre remei, no ens deixen cap altra sortida", ha afegit en declaracions als mitjans durant l'acte inaugural de XpoMercat 2014.

El cap de l’Executiu, en aquesta línia, ha aclarit que "no volem lluitar contra el món sinó el que volem és situar-nos en el món i ser coneguts, reconeguts i valorats i, molt modestament, fer una aportació al món sencer des de la nostra identitat i de la nostra personalitat catalana", i ha continuat "estic segur que el món entén molt bé que una nació com Catalunya simplement aspiri a votar, a exercir la democràcia, i que la seva gent pugui decidir lliurament".

Preguntat si la consulta havia quedat en via morta després de la negativa de les institucions de l’Estat a parlar, Artur Mas ha deixat clar que "el poble català serà igualment cridat a la consulta". "Jo la convocaré segons l’acord amb la majoria de forces parlamentàries catalanes", ha reblat.

Mas ha afirmat que "hauria preferit convocar la consulta d’acord amb el Govern espanyol, amb la competència de l’organització de referèndums transferida, i d’acord amb el que preveuen les pròpies lleis constitucionals espanyoles, però si no pot ser, hi ha altres maneres de tenir lleis catalanes pròpies".

"Potser -ha reconegut- no podrem fer un referèndum com a tipologia legal, però sí una consulta que també serà legal i que ens permetrà conèixer l'opinió de la gent que és del que es tracte".

"És una llàstima que en lloc de veure-ho com una oportunitat d’or ho estant veient com un obstacle total, quan precisament l’actitud de les institucions catalanes és la de voler arribar a acords, però és impossible amb aquells que s’hi neguen sistemàticament", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#47 ####~~~ ESPAÑA=COLONIA de Catalunya (II) ~~~####, ####~~~ ESPAÑA=COLONIA de Catalunya (II), 10/03/2014 - 14:28

No sólo Franco e Isabel II de ESPAÑA PROTEGIERON a la CAT-Industrial(=en perjuicio del resto de ESPAÑA).ESP SIEMPRE ha promulgado muchas LEYES-PROTECCIONISTAS para la Industria-CAT,que perjudicaban al resto de ESP=1829-1869-1892-1906-1922=Leyes CAMBÓ y PRIM ULTRA-PROTECCIONISTAS para CATALUNYA...

#46 El BULO de que Franco "prohibió" el CATALÁN ......, se podía escribir en catalán ..........., 10/03/2014 - 14:17

"No es cierto que el catalán estuviera prohibido durante el franquismo. Lo que pasa es que no era oficial, se podía escribir en catalán y se podía publicar en catalán, pero no era oficial."

(La escritora CATALANA Mercedes Salisachs = DIXIT) ...

#45 La VERDAD de 1.936 ..............................., La VERDAD de 1.936 ....................., 10/03/2014 - 13:59

En Julio de 1.936, en BCN/CAT, con Companys(=ERC), los "escamots"(=MILICIAS ARMADAS), las "famosas" "checas"(=CELDAS de CASTIGO),como la de VallMajor,...hubo una represión brutal y más de 9.000 fusilamientos y muertes violentas, entre ellas muchas de religiosos................................

#44 ####~~~ ESPAÑA=COLONIA de Catalunya (I) ~~~####, ####~~~ ESPAÑA=COLONIA de Catalunya ~~., 10/03/2014 - 13:37

Para los que piensen que España no es una colonia económica catalana hoy en día, que eso era cosa de finales del siglo XIX con Figuerola , Pi i Maragall en el gobierno español y en la Restauración con el rey Alfonso XII entrando triunfalmente en Barcelona,... será mejor que revisen la HISTORIA...

#43 ####~~~ ESPAÑA=COLONIA de Catalunya (II) ~~~####, ####~~~ ESPAÑA=COLONIA de Catalunya (II), 10/03/2014 - 13:29

No sólo Franco e Isabel II de ESPAÑA PROTEGIERON a la CAT-Industrial(=en perjuicio del resto de ESPAÑA).ESP SIEMPRE ha promulgado muchas LEYES-PROTECCIONISTAS para la Industria-CAT,que perjudicaban al resto de ESP=1829-1869-1892-1906-1922=Leyes CAMBÓ y PRIM ULTRA-PROTECCIONISTAS para CATALUNYA...