Publicitat
Política · 31 de Gener de 2012. 14:55h.

Mas s'arrisca a tornar amb les mans buides

Reunió amb Rajoy amb els 759 milions pendents, el fons de competitivitat i el pacte fiscal, damunt la taula

Mas s'arrisca a tornar amb les mans buides

Imatge d'arxiu de Mas amb Rajoy

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el del Govern espanyol, Mariano Rajoy, es trobaran demà per primer cop a la Moncloa, però hi ha escasses perspectives d'èxit per part catalana pel que fa dos dels contenciosos: els 759 milions que reclama el Govern en matèra d'invesions en infraestructures no executades i els 1.400 del fons de competivitat.

Mas, previsiblement, també voldrà posar sobre la taula el nou pacte fiscal per a Catalunya -el sistema de finançament autonòmic s'ha de renegociar el 2013-, però Rajoy ja ha dit que -amb majoria absoluta del PP- ara no en vol ni sentir a parlar.

El president de la Generalitat s'arrisca, doncs, a tornar de Madrid amb les mans buides més enllà de les relacions entre CiU -que va votar en contra de la investidura de Rajoy, però en canvi va votar a favor de les mesures econòmiques- i el PP, tant a Madrid com al Parlament.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ja ha admès que els únics compromisos per a la trobada són "amb la reactivació econòmica, amb les polítiques d'austeritat i amb el país", però que "venim d'una història que tots plegats tenim molt present: moltes promeses i ni cinc de caixa".

El PP, per exemple, va impulsar a la cambra catalana -quan encara era a l'oposició a Mardrid- una iniciativa parlamentària per reclamar el pagament del fons de competivitat -com recordava diumenge passat e-notícies- però després se n'ha desdit.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 angel, krrddu, 02/02/2012 - 18:44

Si torna amb les mans buides millor per idiota i un cregut.

#10 vicemarsan, SABADELL - (Vallès Occidental) CATALUNYA, 02/02/2012 - 00:21

La trobada ja s'ha produït i el Mas ha tornat amb la cua entre cames. Què es pensava, que Rajoy li donaria tot el que li demanaria?
Pobre Catalunya! Com en Mas no foti un cop de timó declarant la independència, negres boires de maldat voleiaran sobre els nostres cap durant quatre anys com a mínim.

#9 francisco , bcn, 01/02/2012 - 10:30

Con su silencio por el Prat y Spanair y los comentarios del conseller de Economia seguro que le abonan la deuda y los trabajadores de Spanair al pacto del hambre

#8 Mr. X, ., 31/01/2012 - 23:50

Mai tornarà amb les mans buides perquè a Madrid no són tan lerdos estratègicament parlant. PP i CiU escenifiquen una obra de teatre q tenen molt ben estudiada. Les engrunes aniran caient amb comptagotes i Mas ho anirà venent com si tornés de lluitar de les creuades amb el sant gral. Tot pactat

#7 joan, manresa, 31/01/2012 - 18:34

El Casal,18,20h.--Rés de nou sota el sol.Només cal recordar els acudits gráfics de L'Esquella de la Torratxa,en veure com el President Macia tornaba cap cot i amb una canya a 'esquena del qual penjaba l'espina de una sardina.I tot continua igual.Sr.President malament anem i a sobre Urkullu primer