Publicitat
Política · 3 de Març de 2019. 20:22h.

Mas, segons Duran

“Una persona un pèl distant, amb poca fusta política”

Mas, segons Duran

Duran i Mas, en una imatge d'arxiu després d'un consell executiu de CiU

L'exlider d'UDC i exsecretari general del CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, defineix l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, com una persona “un pel distant” i un líder “amb poca fusta política”. Així ho assegura en les seves memòries, 'El risc de la veritat' (Proa), que surten aquest proper dimarts, i de les quals La Vanguardia en publica un avançament.

Duran explica sobre Mas que “el que mai no hauria imaginat és que aquella persona un pèl distant, amb poca fusta política, sense que mai s'hagués caracteritzat per cap estirabot nacionalista, arribaria a ser líder de l'independentisme que posaria el país contra les cordes”. “Ni ell ni ningú no podran dir que no vaig aportar tot i més, ben bé com si Mas fos el meu candidat”, afegeix.

El exnúmero dos de CiU relata un dels canvis d'opinió de l'expresident Jordi Pujol: “arribava a un acord amb el president sobre les competències de la conselleria, i l'endemà, la seva telefonada amb aquestes paraules: 'Duran, si tu assumeixen el Gabinet jurídic central m'has d'ajudar i entendre que Mas assumeixi...' Amb qui parlava? Amb el seu fill Oriol i l'equip talibà que envoltava Artur Mas? No ho sé, però imagino que tots en conjunt el devien pressionar”.

Duran reconeix que “durant unes setmanes havia cregut que podia arribar a ser president de la Generalitat. Però Pujol es va inclinar per Mas, i molt serenament ho vaig assumir. Aquesta sereno, però, no va impedir que tingués un disgust, i em va saber greu la manera com Pujol m'havia utilitzat. Aquell 29 de novembre l'únic que ignorava era la data en què sortiria d'aquell Govern”.

Sobre la presa de possessió de Mas com a conseller en cap del govern Pujol, afirma que “vaig assistir a la seva presa de possessió amb una certa incomoditat i, sobretot, amb una corbata ben cridanera perquè se la miressin més que a mi. Havia arribat l'hora de la dimissió”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 04/03/2019 - 09:44

El ‘PER cinco estrellas’ del diputado Duran en una suite del Palace

https://www.elconfidencial.com/espana/2011-10-13/el-per-cinco-estrellas-del-diputado-duran-en-una-suite-del-palace_242819/

#3 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 04/03/2019 - 09:43

Duran i Lleida sugiere que los andaluces "se pasan el día en el bar" con el dinero de los catalanes

ttps://ecodiario.eleconomista.es/politica-eD/noticias/3436690/10/11/Duran-i-Lleida-sufiere-que-los-andaluces-se-pasan-el-dia-en-el-bar-con-el-dinero-de-los-catalanes.html

#2 lepero, Barcelona/Tabarnia, 03/03/2019 - 23:06

Y eso que han sido amigos tantos años. Si no lo hubieran sido, en vez de poca fusta hablaría seguramente de quantitat de totxo.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/03/2019 - 22:45

Como e-noticies no lo recoge, aquí hay una noticia grave que prueba lo "simbólico" del golpe y el papel de Alemania:

https://www.elconfidencial.com/espana/2019-03-03/t-systems-gigante-aleman-traiciono-espana-puigdemont-independencia-cataluna_1858194/
https://www.elmundo.es/economia/2019/03/03/5c7a750f21efa0ba408b464f.html