Publicitat

"Res va sortir com esperava"

Mas s'exculpa

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat un reportatge a La Vanguardia per exculpar-se de la seva responsabilitat sobre el procés. Mas al·lega que "res va sortir com esperava" i ha reconegut "errors de percepció, però evita fer cap autocrítica.

Mas insisteix que "em va costa molt arribar a president, i quan arribes, no és ni plàcid, ni llarg, és tumultuós i curt" i que es va trobar amb "variables impossibles" amb les quals no comptava com van ser la majoria absoluta del PP, el gir profund del catalanisme, que va passar de més autogovern a la independència així com la confessió que va fer Jordi Pujol l'any 2014.

L'expresident també ha rebutjat que ell fos l'iniciador del procés sobiranista recalcant que va arribar a la presidència amb una crisi profunda, un 25% d'atur, la Generalitat en fallida i la sentència del TC retallant l'Estatut i ha recalcat que va prometre fer "el Govern dels millors".

Respecte a la convocatòria electoral que ell va fer l'any 2012 després de la manifestació de més d'un milió de persones a favor de la independència i del cop de porta de Rajoy al pacte fiscal l'única alternativa era canviar al PP per ERC com a aliat i obrir la porta al referèndum. "Hauríem sigut una marioneta en mans del PP. Ens portava a la residualització" ha dit, argumentant que "no podia passar de l'autonomisme al sobiranisme sense l'aval de les urnes".

Respecte al panorama polític actual, Artur Mas ha indicat que no veu el dia d'avui a cap partit "capaç de reunir en un sol projecte a gent tan diferent com ho va fer CiU, no hi ha lideratge ni expectatives electorals similars" ha lamentat.

L'expresident ha considerat que Junts pel Sí va ser el més semblant a CiU pel que fa a un projecte polític capaç d'aglutinar a molta gent d'àmbits diferents i ha assenyalat que "JxSí van aconseguir els mateixos escons que CiU l'any 2010". Malgrat admetre que JxCat ha intentat mantenir aquesta transversalitat, Mas afirma que "no ho han aconseguit", subratllant que tenen el lideratge de Puigdemont, però "no són capaços de mantenir-se junts".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 El Mesies, Barcelona, 28/12/2020 - 17:55

Moisès II fou cridat per Deu al Mont Sinaí i li va dir que anès amb el seu poble a la terra promesa, travessà el mar Roig on els okupes de la faraona Colau I havian assecat les aigües per plantar Maria i arribat a la terra promesa en venguè l'arca de l'Aliança a la CUP, així la terra promesa va quedar feta un nyap.

#22 vurdalak, Maliaño, 28/12/2020 - 15:46

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA, ¡no jodas lumbreras¡ JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA.

#21 ppkillo, Bcn, 28/12/2020 - 13:55

La gran responsabilitat d'aquest desastre és teva i en gran part teva i teva.

#20 Sergi Sergio, Barcelona, 28/12/2020 - 13:47

Menudo crack, menudo visionario, ahora va y dice "nada salio como esperaba" y se queda tan ancho, se cargo CiU, se cargo CDC, se cargo la Generalitat y se cargo el pais entero, ni Terminator podria mejorarlo.

#19 joan, manresa, 28/12/2020 - 12:20

tinu.)I no podem deixar de costat la inoperancia d'un PP (Rajoy i Company) en dir sempre no..no i tirar al arxiu de sota la taula., las propostes del President Mas .Dit tot axó,li direm una coseta.,políticament a guanyat amb experiència i com a persona es encare molt jove..,i te moltes coses a fer i a dir.Catalunya encare a de donar molts tombs