Publicitat
Política · 20 de Maig de 2020. 18:11h.

Mas s'oblida d'Ítaca

L'expresident proposa "un bon discurs de recuperació" per tenir suport a les urnes

Mas s'oblida d'Ítaca

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha pronosticat aquest dimecres que els partits que disposin d'un "bon discurs de recuperació del país" sortiran reforçats en els propers comicis. L'expresident, preguntat al programa Planta Baixa de TV3 sobre les conseqüències de la gestió de la crisi del coronavirus, ha considerat que "els que encertin en aquesta línia són els que tindran el major recolzament a les urnes".

"Crec que a les properes eleccions aquells que encertin en un bon discurs de recuperació del país i de com Catalunya té energies, talent i actius suficients per donar-li la volta a la situació, que avui és dramàtica, els que encertin en aquesta línia seran els que tindran el major reconeixement a les urnes" ha apuntat Mas. L'expresident també ha considerat que una vegada superada la crisi sanitària "quedaran conseqüències socials, laborals i econòmiques".

Mas, preguntat sobre les crítiques per les retallades que es van fer en sanitat durant el seu mandat, ha argumentat que es van retallar en tots els departaments i que, malgrat les retallades, el departament de Sanitat va guanyar pes proporcionalment. L'excap de la Generalitat també ha manifestat que les crítiques per les retallades "parteixen del desconeixement i ignorància o mala fe i demagògia".

"En aquells moments es va reduir tot. Vam parar les inversions, vam abaixar el sou de tots els empleats públics, es va reduir en Educació als Pressupostos" ha dit, recalcant que "dintre del Pressupost, Sanitat va guanyar pes".

L'expresident de la Generalitat, preguntat per la sentència del Cas Palau, ha desvinculat el PDeCAT de l'antiga Convergència. "Convergència va desaparèixer com a partit. Cap altre partit que hagi estat acusat de casos de corrupció ha desaparegut, tenim molts casos, convergència sí" ha indicat.

"Convergència va decidir, per aquest motiu també, desaparèixer després de 40 anys d'història. I jo personalment que no he estat citat ni com a testimoni al judici. Jo mateix vaig plegar de president del PDeCAT perquè no quedés cap dubte que hi hagués el lligam que la gent atribueix entre Convergència i el PDeCAT" ha manifestat.

"Ningú pot negar al PDeCAT que se senti hereu de Convergència però vostè miri tots els dirigents del PDeCAT actual i totes les direccions de Convergència dels últims quinze anys. No n'hi ha cap. Són gent nova que es fan càrrec d'un partit nou que recull part de l'ideari de Convergència" ha dit.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#33 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 21/05/2020 - 16:34

Tus manos están manchadas de sangre, pero lamentablemente nunca serás juzgado por crímenes contra la Humanidad por haber destruido la Sanidad catalana y condenar a miles de personas a morir innecesariamente

#30 M. Gonzalvez Robles, Castelldefels, 21/05/2020 - 08:23

algo, pagátelo de tu bolsillo y es al CAP y que te de hora el o la especialista....
Es decir con según que actuaciones "més esquerda, menys ascensor social, més desigualtat, més pàries". Insisto fuera igual pero no van de Supermens y de Superwomens que aquí todo lo hacen perfecto y son los demás quienes mal gestionan, distraen, no gestionan..

#29 M. Gonzalvez Robles, Castelldefels, 21/05/2020 - 08:21

será la sociedad, ni Ítaca, ni fer país, ni més país, ni República, el engaño aún durará. Igual los demás en el Estado, Ud. objetivamente será muy guapo, muy atractivo, lo que Ud. quiera, pero no todo el mundo posee sus estudios, su vivienda, igual tiene mutua médica y muchos votantes de CiU en su momento no y en el actual PDECat no, y si te

#28 M. Gonzalvez Robles, Castelldefels, 21/05/2020 - 08:19

externalizan, los dejan caer, porque todo el tema concertado, sanitario, educativo, del ámbito que sea, les produce ahorros presupuestarios a costa de crear redes subsidiarias de lo público. En según que conciertos, el usuario, por más que la Ley diga, hacen copago, la cuota o cuotas pertinentes. Cuanto más se deteriore lo público, más desigual

#27 M. Gonzalvez Robles, Castelldefels, 21/05/2020 - 08:17

relativas a la creencia de CiU ya ex-tinta pero con hereus i puvilles en el PDECat, en el sector público.
Quien piense diferente a Ud. Sr. Mas, ni actúa de mala fe, ni demagógicamente o sabe fumarse los canutos pero no hacer una o. Se les podría espetar, etzibar que es más fino, que desde hace años privatizan muchos servicios públicos, los