Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2014. 10:30h.

Mas somia amb una llista conjunta

El president ofereix eleccions anticipades si hi ha un pacte amb ERC

Mas somia amb una llista conjunta

Mas, durant la compareixença a Palau

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha posat "a disposició dels partits" a favor de la consulta per tractar la possibilitat de convocar eleccions anticipades i fer una llista conjunta. “Si aquest conjunt i aquest programa treuen majoria absoluta, el referèndum s’ha guanyat”, ha manifestat. 

Mas, en roda de premsa a Palau, ha apuntat que les eleccions, de caire plebiscitari, és "un instrument molt útil" i "és el que més temen a Madrid". "La consulta definitiva -segons ha dit- amb plenes i totals garanties només es pot fer amb unes eleccions en què el Govern i partits presentin una llista conjunta i programa conjunt", ha afegit.

El president ha explicat que la Generalitat tirarà endavant la consulta del 9N acollint-se al "marc legal vigent" perquè "som competents per fer processos de participació ciutadana" i ha deixat clar que no es pot celebrar "d’acord amb el decret que vaig signar el 30 de setembre perquè no s’ha aixecat la suspensió del TC". "Som competents per fer processos de participació ciutadana", ha reblat.

"Hi haurà locals oberts, hi haurà urnes i hi haurà paperetes" i ha recordat que "tota la població majors de 16 anys i com a mínim els mateixos col·lectius que contemplava el decret suspès podran anar a votar el 9N". Mas ha deixat clar que "la consulta del 9N és la consulta anticipada abans de la definitiva i per això és tan important que es faci i que es faci bé".

El president de la Generalitat durant la seva compareixença ha admès que, com a Govern, "estem una mica més sols" i ha lamentat que "anem endavant, de moment, no tant junts com fa deu dies, però anem endavant". "Encara que el consens s’hagi esquerdat a Catalunya, sé perfectament que l’adversari real és l’estat espanyol", ha afegit.

Finalment, ha explicat que el Govern prepararà "tota la logística" per al 9N i ha assenyalat que "mobilitzarem més de 20.000 voluntaris i demanarem la col·laboració activa del teixit associatiu i els ajuntaments". "Tots els locals que es posaran el 9N pertanyen a la Generalitat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

96 Comentaris

Publicitat
#72 Josep, Olot, 15/10/2014 - 13:50

Per fí es borrará d´una vegada del mapa polític català a aquest partit de corruptes anomenat Convergencia.

#71 Neferu, Barcelona, 15/10/2014 - 01:05

Que si la lista conjunta, que si la lista unitaria, que si el bloque soberanista dice esto o lo otro; por qué no hablan alguna vez de lo que se está haciendo para acabar con las muertes por la bacteria legionella? ¿ Es que las 10 muertes no tienen importancia? Por qué nadie habla de ello?

#70 BEJOTA, BCN, 14/10/2014 - 17:32

Hortalà: "El nivel de bienestar material de la gente quedaría perjudicado con la independencia si Cataluña saliese de la UE"


El presidente de la Bolsa de Barcelona y ex secretario general de ERC advierte sobre los perjuicios de la secesión de Cataluña; asegura que los mercados "no se creen" .

#69 Verd, Bcn, 14/10/2014 - 16:14

Que suene que sue?e! Que los de esquerra también quieren tocar pasta y moqueta y colocar a todos los amiguetes. Siempre la pela , es la triste realidad de la política! Todos van a la pela, los ideales so para los tontos!

#68 Ors, Bcn, 14/10/2014 - 16:10

Hala todos al psiquiatra!!! Hahaha!!!