Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2010. 12:17h.

Mas "també" aspira a la sobirania

El nou president adverteix que Catalunya "està farcida de problemes"

El 129 president de la Generalitat, Artur, Mas, ha insistit que el país travessa "un moment delicat" i "està farcit de problemes", però "també ple d'esperances" en la seva primera intervenció.

"Ens toca a tots plegats, i no només a la gent que està a la instituciones o a la política, posar el nostre pais en marxa, mobitlizar energies", ha afegit. També ha demanat "no tenir por" i dedicar-se més a "l'exercici dels deures que la reclamació dels drets".

També ha afirmat, respecte als sectors més sobiranistes, que "la construcció nacional de Catalunya no és una feina per a impacients", però que "la sobirania plena de Catalunya, a la que molts aspiren, jo també" pot ser un objectiu per a molts catalans.

D'altra banda ha elogiat en la seva primera intervenció "l'impecable traspàs de poders" de José Montilla perquè "el nostre país necessita aquest tipus de gestos" i ha confessat que "de tant en tant els millors somnis d'una persona es fan realitat".

"A  la meva vida he fet dues coses realment importants: una conèixer l'Helena, la meva dona, després m'hi vaig casar i vaig tenir tres fills". "L'altra és esdevenir president del meu país, president de Catalunya", ha afegit.

Mas ha confessat que, després d'assolir aquest repte, sent una "pau interior" i que està "en deute" en molta gent però que "tinc més deures que complir que drets que reclamar". "Tinc moltes més ganes de servir Catalunya que ara fa onze" anys ha continuat en al·lusió a quan Pujol va confiar en ell.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Mr. X, bcn, 28/12/2010 - 11:47

Com molt bé ha dit algú, no és Catalunya que avança decidida cap a la independència. És Espanya que amb la seva essència guerrera-garrula, la seva arrogància i incapacitat absoluta d'aprendre de la Història ens empeny cap a la sobirania. Heus aquí el més apassionant del cas

#27 catalunya sempre guanyara, barcelona, 28/12/2010 - 08:55

Vaig veure com vaig conquerir AMERICA per a Catalunya i Castella HO VA ROBAR TOT amb l'excusa de la religio jueva. ELS JUEUS VAN SER FORAGITATS PERQUE NOPARTICIPESSIN DE LA CONQUESTA.
CASTELLA, es només una cagada de la historia. no val res ni com a pais, nacio ni prosperitat. es esteril.

#26 CASTELLANS, ESTEU MALALTS D'ODI I IGNORANCIA, barcelona, 28/12/2010 - 08:50

la historia castellana es la historia de mentides mes gran del mon. estan abocats al fracas absolut, hi ha desenes d'historiadors internacionals que ho saben. Espanya sera ruinosa SI ò SI. Catalunya camina dret cap a la independencia sense pressa pero sense pausa. castallans,feu-vos ho mirar malalts

#25 XPOFERENS.CAT, barcelona, 28/12/2010 - 08:47

A Aquest pobre indocumentat que critica tant la generalitat pot mirar xpoferens.cat entre altres coses o marxar a castella. Catalunya es un estat independent va neixer l'any 801 pero va ser independent de l'imperi carolingi des del 980 aprox. Això no és ni castella ni espanya, ni ho sera mai.pobret.

#24 Pere, BCN, 28/12/2010 - 08:38

Molt bé! Mas aspira la sobirania, llavors vindrà la seva pròpia consellera de justícia (la que prohibeix els referèndums sobiranistes), i el tancarà a la presó.
Mas, no enganyes a ningú posant les antidemocràtiques Ortega i Fernández del Bozal al govern.