Publicitat
Política · 24 de Maig de 2014. 11:06h.

Mas també demana l’ingrés a la Francofonia

L’expresident Maragall ja ho va sol·licitar el 2005

Mas també demana l’ingrés a la Francofonia

Una imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat l’ingrés a l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF) -que aplega els estats que parlen francès i els que promocionen aquesta llengua-, segons publica aquest dissabte el diari El País.

La petició d’entrar a l’OIF l’hauria fet el president Mas, segons apunta el rotatiu, a través d’una carta enviada al secretari general d’aquesta organització, el senegalès Abdou Diouf, per sol·licitar l’ingrés formal amb l’estatut de “convidat especial”.

La sol·licitud s’hauria fet sense haver informat prèviament al Govern espanyol, un requisit necessari segons marquen els estatuts de la Francofonia, ni tampoc s’hauria informat a la resta de partits catalans que donen suport a la consulta i al procés sobiranista.

Aquesta demanda no és nova per part d’un Govern català, perquè el llavors president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ja ho va sol·licitar l’any 2005 amb l’objectiu d’impulsar el projecte de l’Euroregió Pirineus Mediterrani. Una petició que va rebre el rebuig per part d’Artur Mas, cap de l’oposició en aquells moments, i que finalment no va prosperar.

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#84 Tirant, bcn, 25/05/2014 - 18:45

L'anomenada "Francofonia" és un club d'ex-colònies mantingut per França per protegir i controlar els seus enormes interessos econòmics en aquests països mitjançant estats-titelles i dictadors al seu servei. Mas, en la seva ignorància, s'ha cregut que es tracta d'un organisme "cultural" ...

#83 artur, mas-turbador, 25/05/2014 - 16:49

venga, venga, que con Francia si que tendremos independencia!.
eso si que es un estado descentralizado!.

#82 Ben fet president, mirant al futur, 25/05/2014 - 15:00

Ens uneixen molts vincles històrics, econòmics i culturals amb el nord dels Pirineus a més cal millorar el coneixement del Francès si volem accedir millor al mercat de 65 milions de francesos relativament rics a diferència dels empobrits i catalanofòbics espanyols.


#82.1 Keine Ahnung, Girona, 25/05/2014 - 16:39

No tens ni idea del que significa la centralització francesa. Has de viatjar i llegar més.

#81 Ferranbcn23, Barcelona, 25/05/2014 - 14:40

El plan de Mas y de los estelados: sacar a Cataluña de España y de la Union europea y sentarla al lado de Haiti, el Congo y Senegal.

#80 Tirant, bcn, 25/05/2014 - 14:07

Les invasions franceses als segles XVII, XVIII i XIX només van aportar a Catalunya mort, desolació, amputació del territori i rapinya.El francès no és aquí oficial, els catalans no parlen francès,excepte una minoria, ni hi ha literatura en aquesta llengua. La iniciativa és delirant. O ridícula.