Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2019. 10:07h.

Mas tem la il·legalització dels partits independentistes

CiU va votar a favor de la Llei de Partits el 2002

Mas tem la il·legalització dels partits independentistes

L’expresident de la Generalitat Artur Mas expressa el seu temor a la il·legalització dels partits independentistes en una entrevista a El Punt-Avui. Mas oblida, tanmateix,que la Llei de Partis va ser aprovada el 2002 -durant el govern de José María Aznar- amb els vots de PP, PSOE, Coalició Canària, el Partit Andalusista i la pròpia CiU.

“L’Estat espanyol -afirma- ja està preparant la postsentència, està preparant el terreny per, algun dia, poder arribar a il·legalitzar els partits independentistes. Com? Convertint els partits independentistes o els seus líders en aquella gent que empara el terrorisme. Ens volen portar cap aquí, al mateix tractament que es donava al terrorisme basc en altres èpoques, feliçment superades”.

L’esmentada Llei de Partits va ser aprovada el 2002, durant el govern de José María Aznar, amb els vots de PP, PSOE, Coalició Canària, el Partit Andalusista i la pròpia CiU.

Mas, arran de l’operació contra els CDR, també insisteix que “qualsevol resposta és legítima si no és violenta. La frontera és la no-violència, el pacifisme” i es desmarca de les propostes de l’ANC sobre la resposta a la sentència. Encara que, en el cas d’haver estat al Parlament “no sé si hagués aplaudit”.

“Quan es diu ‘aturar el país’, puc entendre que, si hi ha capacitat de fer-ho, com a resposta es pugui fer, però s’han de calcular bé les conseqüències dels actes que es fan perquè, quan dius que aturaras el país si l’endemà no passa res, i al cap de dos dies tampoc, i al cap de tres dies tampoc, al final els únics perjudicats serem nosaltres”, diu.

També admet que hi ha una Catalunya que no està per la independència. “Coneixem un altre mapa -explica-, que és què passa dins de Catalunya quan el món independentista vol arribar fins al final, i aquest mapa ens diu que la Catalunya no catalanista però finalment catalana, en el límit, es mobilitza reaccionant en contra i vota Ciutadans, el PSC o altres partits”.

En canvi no es desmarca de Torra  amb la pancarta i diu que no sap si l’hauria despenjada perquè “quan no hi ets, no hi ets”. D’altra banda llença diverses indirectes a  la CUP. “Els grans desobedients de la CUP, que sempre ho desobeeixen tot, ja l’han retirada perquè saben que la conseqüència és la inhabilitació”, afirma en al·lusio a Berga on la alcaldessa, Montse Venturós, ha retirat finalment l’estelada després de la seva primera condemna.

També que que la decisió de presentar-se a les eleccions generals està “instal·lada en la desobediència: posats a desobeir, doncs ens presentem a unes eleccions espanyoles…“, assegura en to irònic.

Descarta igualment avançar eleccions davant el risc “perquè l’endemà l’única cosa que podria canviar seria en contra del món sobiranista, perdre la majoria al Parlament o, si no la perdéssim, no canviaria res del que tenim ara”.

Admet diferències amb Puigdemont, però no “en els objectius” i proposa una “coalició electoral” entre JxCat, la Crida i Pdecat. També refreda les exepectatives del seu retorn perquè “jo ganes de ser-hi no en tinc” tot i que la seva inhabilitació s’acaba el 20 de febrer del 2020.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#25 Gregari, VNG, 07/10/2019 - 11:49

Lo del pacifismo es falso, haces algo que provoca enfrentamiento y pones al otro entre la espada y la pared "pacificamente". Para mí Mas es el primero que tenía que estar en la cárcel.

#24 Telamarinera , Vng, 07/10/2019 - 11:41

Menudo favor os harían!!

#23 Veciana, Guissona, 07/10/2019 - 06:42

Ara resulta que el principal culpable ens be a donar lliçons.

#22 Joel, BCN, 07/10/2019 - 00:58

Sembla quer als "demòcrates" que ronden per aquí us sembla xupiguai que il·legalitzin partits independentistes. Llavors quin partit representara o podrà donar veu a milions de catalans?. Penseu-ho al reves....A molts se us omple la boca quan parleu de un "golpe de Estado". Va ser una collonada que no va portar enlloc no fotem.

#22.1 Santi, Barcelona, 07/10/2019 - 09:11

I aquesta collonada va tenir un cost que ni amb cinquanta anys es podrà reparar: Divisió de la societat, trencament de families i amistats, cinc mil empreses deslocalitzades, les dues uniques entitats bancaries han marxat, els organismes publics fanatitzats i segrestats, i el respecte i solvencia que teniem davant tothom s'ha esfumat. Presó!

#22.2 Sergi Sergio, Barcelona, 07/10/2019 - 16:19

Ostres, amb la collonada, la collonada dels collons, ens ha costat molt cara, carisima.

#21 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 07/10/2019 - 00:26

Es de caíxo.
Els xenofobos no tienen dret a presentarse.... son uns impresentables.
A. i... Más torna la pasta robada