Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2010. 15:11h.

Mas titlla Montilla d'"escolanet de Zapatero"

El consell nacional de CiU aprova les llistes per a les eleccions catalanes

Mas titlla Montilla d'"escolanet de Zapatero"

Artur Mas, durant el consell nacional de CiU d'aquest dissabte a Lloret de Mar

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que "s'ha acabat l'etapa d'aquest país on un president de la Generalitat faci simplement d'escolanet d'un president del Govern espanyol".

"Això és una nació, i una nació parla amb el Govern espanyol de tu a tu", ha advertit el líder de CiU, qui ha criticat que José Montilla faci "d'escolanet" davant de José Luis Rodríguez Zapatero.

Durant la celebració del consell nacional de CIU, el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apel·lat a la "responsabilitat institucional del president perquè després de la sentència del TC sigui conscient que "l'interès de país exigeix que surti de les urnes un nou Govern fort i amb mans lliures. Ara toca convocar les eleccions", ha dit.

D'altra banda, el consell nacional de CiU ha ratificat les llistes de la federació nacionalista de cara a les eleccions al Parlament. Joana Ortega, d'Unió, serà la número dos de la llista, encapçalada per Artur Mas. També hi ha noms destacats, com l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que ocuparà el número 8. La independent Cristina Iniesta, directiva de l'Hospital del Mar, anirà al número 15 per designació d'Artur Mas.

La novetat més visible és que la democristiana Joana Ortega serà la número dos d'Artur Mas, que agafa el relleu a Núria de Gispert, que aspira a la presidència del Parlament.

La candidatura inclou també dos alcaldes de renom: el de Sant Cugat del Vallès, el convergent Lluís Recoder, que ha accedit al número ocho, i el de Vic, Josep Maria Viladabadal, d'Unió, al número 17, i altres noms destacats, com el de l'actual portaveu del grup parlamentari, Oriol Pujol, al número seis.

La llista de Tarragona l'encapçalarà l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la de Lleida, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la de Girona, l'alcalde de Figueres, Santi Vila.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 kim, hospi, 25/07/2010 - 00:43

Donç te raó, el PSOE(PSC) be que s'empasa el pacte amb el PP a Euskadi i sense conseguir per Catalunya res a cambi.