Publicitat
Política · 2 de Març de 2017. 08:24h.

Mas torna a demanar una alternativa a la independència

"En els darrers sis anys no hem rebut cap oferta seriosa"

Mas torna a demanar una alternativa a la independència

Artur Mas, a la Oxford Union Society

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha reptat l’Estat a oferir una alternativa a la independència i ha lamentat que el Govern espanyol no ha fet "cap oferta seriosa" pel procés. "Molts de nosaltres esperàvem que Espanya s'hauria comportat una mica com el Regne Unit, només una mica; però no", ha lamentat.

Mas ha fet una conferència a la Oxford Union Society amb el títol "The United Kingdom is not Spain" i ha dit que "en els darrers sis anys no hem rebut cap oferta seriosa, cap proposta real d'autogovern i tampoc la possibilitat de fer un referèndum". "En lloc d'aprendre de la inspiració del Regne Unit, Rajoy nega el dret a decidir de Catalunya", ha reblat.

També ha denunciat la manca de garanties democràtiques del Govern presidit per Mariano Rajoy i d'altres institucions de l'Estat: "Rajoy utilitza els tribunals i les clavegueres de l'Estat amb confidents pagats amb diners públics en contra dels polítics sobiranistes".

Artur Mas ha censurat que "l'anterior ministre de l'Interior va organitzar l'anomenada Operació Catalunya a través de policies, confidents pagats amb milions de diners públics -cometent fins i tot il·legalitats- per investigar als líders polítics del moviment independentista català".

"S'han vessat moltes mentides i insults en contra del sobiranisme i s'ha refusat escoltar la voluntat de la gent de Catalunya, ha remarcat Mas, que ha criticat que "Rajoy encara s'erigeixi com el campió del diàleg polític".

Finalment, ha recordat que la celebració del referèndum té un suport "de fins al 80% entre la població" i ha afegit que "malgrat les amenaces, no farem marxa enrere i el referèndum se celebrarà". "Aquest 2017 haurem de tenir en compte el que va dir Churchill: 'A vegades, no és suficient fer tot el possible; a vegades hem de fer el que és necessari'", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#16 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 02/03/2017 - 20:45

"Mas es un falsario. Carente de ideologia, sobrado en su soberbia, en su ignorancia y arrogancia.
En aquellos tiempos Artur Mas se llamaba Arturo y no militaba en ningun partido opuesto al franquismo."

“Cuando pintabamos algo en Madrid” (ED Libros), 2016.
Josep Lopez de Lerma.

#15 Lolailo, lolia., 02/03/2017 - 14:49

Debe ser duro pasar de reunirse con Patronales,etc etc,o dar conferencias en aulas magnas inmensas junto a directivos de multtinacionales,a esto que està haciendo ahora,previo pago.Una sala de 60 sitios con la mitad vacìos,y en los ocupados,20 estudiantes de 1ero o sgndo de carrera.

#14 Pep Vilà Camps, Barcelona , 02/03/2017 - 14:29

Surge la duda de si Convergencia abrazó el nacional-separarismo de ultraderecha para tapar la corrupción o si lo hizo para competir con la CUP y ERC en ese mismo espacio sociológico...La historia castigará a los populismos con dureza

#14.1 almirall compay, Barcelona, 02/03/2017 - 19:03

La única ultradreta que hi ha a Catalunya es espanyolista. L'independentisme ha sigut tradicionalment d'esquerres. I mai hi ha hagut un partit d'esquerres espanyolista a catalunya. Fa uns anys gent d'ultradreta en varen volguer fundar un, i al cap de pocs anys ja ni tant sols es defineix d'esquerre

#13 Pepet, Sabadell, 02/03/2017 - 13:39

Ja comença'n les rebaixes. L'es President es conscient del fracàs del seu partit en cas d'eleccions que està agafant el camí de que sense el PDECAT no hi haurà independència, tal com ell mateix va dir.

#12 M, Sabadell, 02/03/2017 - 12:55

El causante de un problema no puede pedir a los demás que se lo solucionen, debe solventarlo él mismo.