Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2015. 12:08h.

Mas: "tot ho van fer voluntaris"

El president al·lega que va convocar el 9N per la "pau social"

Mas: "tot ho van fer voluntaris"

Mas, a la sortida (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el Govern no va tenir res a veure amb el recompte dels vots del 9N i que "tot ho van fer els voluntaris", entre els que hi havia "empleats públics que van demanar dies de festa", i ha al·legat que ell i l'aleshores vicepresidenta Joana Ortega van valorar els resultats "com també vam valorar la Via Catalana, que tampoc no vam organitzar".

Mas, en una roda de premsa des del Palau de la Generalitat, ha afirmat que “no hi ha tema per presentar querelles per la via penal” després de declarar com a imputat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "El tribunal ha de jutjar si comportar-se com un demòcrata equival a actuar com un delinqüent”, ha remarcat.

També ha exposat que "l’èxit immens del 9N i el seu ressó internacional són el que provoquen les querelles" i ha afegit que “hi ha la ràbia de l’èxit del 9N per part de diferents institucions de l’Estat”.

Artur Mas ha reivindicat que “em sento responsable d’haver defensat la pau social, la llibertat ideológica i el dret de participació” i ha indicat que “em declaro responsable d'escoltar la gent mobilitzada als carrers, al 90% d'ajuntaments i al Parlament”.

Mas ha assumit tota la responsabilitat en l'organització del 9N i ha reconegut davant del jutge ser el "promotor polític" del procés participatiu del 9N perquè era la fita de la legislatura, però ha assegurat que finalment l'"execució" del procés de votació va quedar en mans dels voluntaris.

Finalment, el president de la Generalitat ha explicat que no ha respost a les preguntes de la Fiscalia i l'acusació popular perquè “la seva actuació ha estat desproporcionada”.

Mas, a la seva arribada al TSJC

Publicitat
Publicitat

115 Comentaris

Publicitat
#91 JC, Barcelona, 17/10/2015 - 02:04

La culpa, de los voluntarios. Qué valiente, qué héroe! Ni para hacerse el mártir sirve, y mira que lo tenía a huevo...

#90 Mafiosos, .cat, 16/10/2015 - 00:39

Si si claro .. que valiente aquí "the patriot" nueva versión del rídiculo autónomico que los Alemanes ven en su justa dimensión:

http://www.welt.de/print/die_welt/debatte/article147480335/Die-Separatisten-Mafia.html

Para los desconocedores del Alemán, observen una palabra universal "MAFIA"

#89 Reuniones, Subvencionadas vía FLA, 16/10/2015 - 00:12

Menuda cuadrilla venida de Sicilia mismamente, podrian ser alcades enviados por Pugliolini para evitar las inspecciones fiscales de las sedes embargadas de CDC, el resto son monaguillos y comprados,con el bufón acompañante de SUMATE como elemento RESTANTE. Todo un circo pagado con el erario público

#88 Carlos Gomez, Bcn, 15/10/2015 - 23:03

El salut roma i la ma a la cartera son prou explicits.
L´unica cosa que el estafador Freud va descriure perfectament van ser els Actes Fallits.

#87 Carlos Gomez, Bcn, 15/10/2015 - 22:57

"La Audiencia unirá la causa de los Pujol porque los considera un clan"
El Periodico de Catalunya, 15-10-2015