Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2015. 13:54h.

Mas va fitxar Santiago Vidal per tres anys

El jutge va renunciar per ser candidat d'ERC al Senat

Mas va fitxar Santiago Vidal per tres anys

Santiago Vidal

El Departament de Justícia va formalitzar un contracte de tres anys com a personal eventual al jutge Santiago Vidal a finals de juny, segons informa El País. D'aquesta manera, Vidal es va assegurar un sou durant el mateix període de temps pel qual el va suspendre el Consell General del Poder Judicial per participar en l'elaboració d'una constitució catalana.

Els càrrecs de confiança cessen quan cessen el conseller que els nomena o a petició pròpia, que és el que va acabar fent el mateix Santiago Vidal el passat 30 de novembre per dedicar-se de ple a la campanya electoral com a candidat d'Esquerra al Senat.

El sou anual que se li va assignar a Santiago Vidal va ser de 87.435 euros, similar al que cobrava a l'Audiència de Barcelona. En els cinc mesos en el càrrec i des del seu despatx al Centre d'Estudis Jurídics de la Generalitat, Vidal va sondejar diversos advocats perquè se sumessin a la judicatura d'una Catalunya independent.

Després de ser suspès pel Consell General del Poder Judicial per tres anys el passat mes de febrer Santiago Vidal va flirtejar amb Convergència Democràtica i amb Esquerra per anar a les llistes de les eleccions municipals, però no va arribar a cap acord que li satisfés. Ell mateix es va postular llavors per a conseller de Justícia, però tampoc va quallar el seu desig i finalment va ser recol·locat com a assessor.

Finalment, ERC el va incloure com a cap de llista per al Senat i setmanes després de ser designat i que totes les enquestes donen per segura la seva elecció, Vidal va renunciar al càrrec d'assessor de la Generalitat el passat 30 de novembre. En el cas poc probable que no resulta elegit, no podrà acollir-se al contracte que va signar i que la Generalitat dóna ja per acabat.

Malgrat no exercir ja com a assessor del Govern, Vidal ha evitat criticar la corrupció de CDC dies enrere. Dijous passat va recordar que 291 alts càrrecs del PP i en 69 del PSOE han estat processats. "Ciutadans només té a un, perquè encara no ha tocat poder, i un partit tan petit com Unió, que està a punt de desaparèixer, té a 11", va afegir.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pepet, Sabadell, 15/12/2015 - 22:58

Algú l'havia de fitxar,(comprar), i ho ha fet CDC; felicitats!

#6 Luis Miguel, Tarragona, 15/12/2015 - 20:31

Es lo que tiene ser indepe, vivir del cuento a costa de todos no soy, no indepes como yo incluido. Su patria es la cartera.

#5 ENS HO PODEM PERMETRE, Barcelona, 15/12/2015 - 19:55

SOM la quarta potencia economica
SOM la Dinamarca del sud
SOM rics

FUM
FUM
FUM

#4 h22, a, 15/12/2015 - 19:01

ya lo dice el refrán, el que vale vale y el que no para el Senado.

#3 Jusn Por Supuesto, Barcelona, 15/12/2015 - 17:24

Toma puertas giratorias. Vidalito eres un krak. Y ningun partido dice nada. Donde estan el PP, C's, Psoe-cat, etc. Las puertas giratorias en cataluña son tan transparentes que no la ve nadie. Vidalito eres un krak ¿ Seras capaz de incluir en la nueva constitucion la Insumision Fiscal ?