Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2012. 17:42h.

Mas 'ven' als empresaris la independència

El president demana "fer pinya"

Mas 'ven' als empresaris la independència

Mas, amb Godó, durant l'acte

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als empresaris "fer pinya" en el procés polític que ha encetat Catalunya cap a l'autodeterminació. Mas ha reconegut que "no cal significar-s'hi massa" a favor sinó que simplement "no cal anar-hi en contra".

El president ha aprofitat la seva intervenció al fòrum Barcelona Tribuna -que organitza La Vanguardia- per llançar aquest missatge. La sala estava plena de gom a gom amb algunes cares conegudes com Salvador Alemany, Jaume Giró, Luis Conde, Carles Tusquets i Joaquim Gay de Montellà, entre d'altres.

Artur Mas ha admès també que "el món econòmic és molt sensible" i que "no hem de posar pressió" damunt dels empresaris, però que si tot el procés surt bé "Catalunya en traurà molts beneficis". "Si ens en sortim tindrem un futur millor" ha insistit perquè "tenim molt a guanyar"

El president -que ha estat presentat per Josep Cuní i amb Miquel Roca de moderador- ha alertat també que "si veuen que ens espantem -ha afirmat- ens agafaran la mida i no ens anirà bé". "Depèn de vosaltres", ha insistit.

Durant la seva intervenció defensat que l'economia catalana per internacionalitat, innovació i recerca podria "emparellar-se" amb la d'Alemanya, però ha deixat clar també que és impensable una sortida de la UE i de l'euro tot i que ha reconegut que "no ens esperen amb els braços oberts". "La Unió Europa és una estructura d'estats tradicionals i l'únic cas similar al nostre és Escòcia", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, bcn, 23/10/2012 - 20:52

La Caixa da orden a las sucursales de controlar las salidas de depósitos motivadas por el independentismo catalán.(ALERTA DIGITAL)

#26 Alan, barcelona, 23/10/2012 - 13:38

MaSS-Losevic, tus argumentos infantiles solo sirven para tus masas borreguiles cazurras. ¿No se te cae la cara de verguenza diciendo que cataluña se emparejará con la 4º economia del mundo? ¿Por encima de francia, rusia, italia? ja ja ademas lo tuyo es la "interdependiencia de conveniencia" jaja ja

#25 BEJOTA, BCN, 23/10/2012 - 13:17

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría
Cataluña en caso de secesión'
LA FILIAL DE VOLKSWAGEN-AUDI EN ESPAÑA COMERCIALIZA, ADEMÁS, LOS VEHÍCULOS
SKODA. EN 2011 VENDIERON 127.315 VEHÍCULOS Y ES EL GRUPO AUTOMOVILÍSTICO QUE MÁS
VENDE EN ESPAÑA.

-9

. .

#24 contribuyente, Santo Domingo, 23/10/2012 - 12:36

Sr. Mas ya les cerraron en su día as puertas con la "autodetermicación", la ONU y la UE, Escocia en nada se parece al el caso de Catauña, fue un Reino e independiente mientras Cataluña, no. Ellos no tienen Constitución nosotros si y habría que modificarla para darles el "placet" ¿en que se parece?

#23 Jordi, Teià, 23/10/2012 - 12:13

Vull trencar una llança en favor d'e-notícies.com: no és fàcil trobar una foto del "conde" amb el cap recte.