Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2011. 21:01h.

Mas veu "ridícul i absurd" l'apagada de TV3 al País Valencià

Considera que "el govern valencià no ha estat molt sensible"

Mas veu "ridícul i absurd" l'apagada de TV3 al País Valencià

Artur Mas amb el pilot Jaume Alguersuari , al Circuit de Catalunya

El president del Govern, Artur Mas, ha titllat de "ridícul i absurd" el tancament dels últims repetidors al País Valencià que permetien veure TV3. Al Circuit de Catalunya ha lamentat que TV3 ja no es pugui veure a València, argumentant que ell aposta per la reciprocitat, però ha recordat que a Catalunya quan es connecta el Canal 9 a la TDT només "surten unes ratlles".

"És una llàstima. En els temps moderns que corren no té cap sentit que en dos territoris veïns i de parla comuna, perquè l'idioma és el mateix, que tinguem aquesta apagada televisiu. És completament absurd", ha assenyalat.

"Pots veure qualsevol canal de televisió i, aquí, nosaltres els catalans, no podem veure el Canal 9 i, a València, no poden veure TV3 i els canals de la Corporació. Quan estem en uns territoris de parla comuna, que és el català o valencià, és completament absurd", ha insistit Mas.

Per desencallar aquesta situació, Mas ha proposat un règim de reciprocitat amb el govern valencià respecte a la senyal televisiu, i que així li traslladarà al seu homòleg a la Comunitat Valenciana, Francisco Camps. No obstant això, Mas dubta que pugui arribar a un acord amb Camps "perquè el govern valencià, en aquest assumpte concret, no ha estat molt sensible".

"Li demanaré a Camps que ho reconsideri, perquè estem fent el ridícul. Com pot ser que al segle XXI, quan pots veure els canals de televisió, dues comunitats dividides pel mateix idioma no es puguin veure les seves televisions. És ridícul i absurd", ha remarcat Mas.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 dolores, valencia, 20/03/2011 - 11:57

en catalu?ace a?que no se ve ningun canal de valencia. lo prohibieron cuando todavia hacian la paella rusa... y de eso han pasado ya muchos a? Asi que no os quegeis. un saludo

#7 Manolo, Reino de Valencia, 21/02/2011 - 19:07

Las Tv catalanas realmente no se han visto nunca en la C.V ya que solo la ven cuatro gatos de ideologia "distraida"

#6 pepe, andorra, 20/02/2011 - 20:18

joer con la ley del embudo, si no se puede ver la tv valenciana es pq se cumple la ley pero si es al revés es ridículo y absurdo, deje vd. q la tv valenciana se vea en Cataluña y vera q rápido le dan a vd. permiso para q se vea tv3 en Valencia.

#5 Josep-Maria, Barcelona, 20/02/2011 - 13:34

Mas hauria de tenir un somni. I en aquest somni hi hauria a Barcelona una gran manifestació en contra del que acaba de fer el PP amb TVC -és a dir, amb la llengua catalana- a València. I al davant , sostenint pancartes, hi anirien, entre altres, Duran Lleida, Bozal, Juan Prat, Susanna Bouis...

#4 gemma, matadepera, 20/02/2011 - 10:11

en Catalunya no podemos ver la tv c!hé, por qué???