Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2012. 20:49h.

Mas visita abans la JNC que l'Empordà

El president encara no s'ha desplaçat a les zones cremades per l'incendi

Mas visita abans la JNC que l'Empordà

Mas, durant la visita a l'Escola d'Estiu de la JNC

El president de Convergència Democràtica i president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha visitat aquesta tarda la XXX Escola d'Estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya, que enguany duu el lema "construïm l’estat propi", abans que les zones cremades de l'Empordà.

Mas va anar-hi diumenge passat, en ple incendi, en tornar d'un viatge privat a Menorca, però dimarts va haver reunió del Consell Executiu, dimecres el ple del Parlament sobre el pacte fiscal, i finalment dijous no va tenir cap acte institucional segons l'agenda oficial del president.

Sí que ha visitat els municipis afectats la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que fins i tot s'ha reunit aquest divendres amb els alcaldes per fer una avaluació dels danys ocasionats pels incendis.

Mas s’ha adreçat a un centenar llarg de joves nacionalistes, on ha volgut remarcar les recents dades sobre la ocupació: "L’atur més baix de l’Estat es dóna allà on hi ha un bon sistema de finançament i teixit productiu, mentre que les pitjors dades les trobem allà on hi ha un bon sistema de finançament, però no teixit productiu". Per tal de superar la crisi, ha recalcat, "a Espanya li convé també per superar la seva crisi econòmica, tractar millor Catalunya, ja que és el motor econòmic i de progrés de l’Estat".
 
El president de Convergència ha reclamat una àmplia majoria social per no esquerdar el país rere l’objectiu de la hisenda pròpia i donar solidesa a una aposta vital per a la supervivència del país. Una majoria social, també necessària per construir l’Estat Propi, tal com proposen els joves nacionalistes. Una amplia majoria amb la que caldrà negociar amb l’Estat Espanyol i amb l’esperança, segons Mas, d’encetar un període de negociació.
 
El líder dels joves nacionalistes, Gerard Figueras, ha aprofitat la visita del president Mas per destacar-li que "la JNC renova el seu compromís amb el trajecte de la transició nacional, amb el camí de l’Estat Propi que els joves nacionalistes anhelem".

Figueras ha recalcat la "coincidència plena" amb el full de ruta del president Mas per tal d’aconseguir la hisenda pròpia, per bé que l’objectiu és "assolir l’estel blanc que cada dia aglutina més i més joves". Una fita, el pacte fiscal, que ha de permetre als joves governar el seu propi destí, amb més i millor formació, polítiques d’ocupació i d’emancipació i ser més competitius.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, també va visitar dimarts passat les zones afectades per l'incendi i es va reunir amb representants del sector turístic de la demarcació de Girona per conèixer de primera mà l'abast dels danys pels focs iniciats a La Jonquera i a Portbou.

Artur Mas sí estarà a l'Alt Empordà la nit d'aquest divendres però, segons l'agenda oficial, per assistir a l'espectacle Follies, dirigit per Mario Gas, que se celebra en marc del Festival de Peralada.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#38 joan, manresa, 30/07/2012 - 11:42

tinu.)a cal xandri...,enten oi..?suposem que amb el nivell que té,u tindrá fácil..,i are sí podríem ..,pro la veritaT TAMBE ENS TOCA DESCANSAR,ni que siguin els ultims días..,sobre els Mossos,home és fácil,tots han lloat la feina dels bombers--es just---,i la feina del exercit.,pro i dels Mossos

#37 joan, manresa, 30/07/2012 - 11:38

El Casal obre la seva paradeta desde Morolandina...---No repetirem la nostra quexa,u donem per perdut...,pro sí contestarem al Sr.Josepet de San Celoni..,miri ya estem contents que amb el nostre esforçpasat alguns puguin gaudir de tant preuat tresor,nivell C de catalá.Nosaltres varem anar (cont.

#36 Macià Alapedra, Quatrecamins, 30/07/2012 - 10:56

Son cadells educats per bordar quan toqui..... segons les conveniències de l´amo. La seva única fita a la vida és perpetuar-se amb el poder i no pencar en tota la vida. M´agradaría saber les feines que ha tingut a la vida el company Rull, a banda de saber piular quan era l´hora. Tot un diputat.

#32 JUVENTUDES???, barcelona is not catalanoia, 29/07/2012 - 12:23

juventudes ? que yo sepa alli estan jovenes y no tan jovenes , todo pagado icluido conciertos, todo subencionado con el palau y las itv

#32.1 Marc, BCN, 29/07/2012 - 19:48

Ets tan ignorant que parles sense saber del que parles, això de "todo pagado" no se d'on ho deus haver tret...

#30 angel, CATalonia is not ECSpain, 28/07/2012 - 20:50

Arturo Mas, mira el teva costat dreta que hi ha la estelada independentista. Em sembla que ets judas.