Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2009. 15:15h.

Mas vol canviar el nom de la Fundació Trias Fargas

"No vull que un nom honorable es vegi arrossegat que té a veure amb partidisme de curta volada"

El president de CiU, Artur Mas, ha anunciat que ha fet una proposta a la junta de la Fundació Trias Fargas per canviar el nom i es passi a dir "Fundació Catalanista i Demòcrata". En aquest sentit, ha al·legat que "no vull que un nom honorable de la política catalana i de la societat catalana es vegi arrossegat, en el vintè aniversari de la seva mort,  per una polèmica que té a veure amb eleccions i amb partidisme de curta volada".

Durant la roda de premsa posterior a la comissió executiva, el líder de la federació nacionalista ha dit que "la Fundació Trias Fargas s'ha vist sotmesa a aquest pim-pam-pum de la politiqueria. Tot i haver explicat el que hi havia, malgrat això, els nostres adversaris polítics han intentat presentar això d'una manera molt esbiaixada" i aquest fet "ha arrossegat un nom de molt prestigi i molt honorable que és el nom de Trias Fargas amb una lluita  estrictament política i partidista de baix nivell".

Mas ha recordat que "quan es va fer la fundació en Trias Fargas era mort. En Trias Fargas ja no hi era, va morir al 89 i aquesta fundació es va fer als anys 90" i ha afegit que "sóc conscient que arrossegar el nom d'en Trias Fargas amb aquesta politiqueria no és bo" per això he fet "una proposta a la Fundació Trias Fargas perquè se li digui Fundació Catalanista i Demòcrata. Si la junta de la Fundació així ho creu oportú perquè puguem renunciar a utilitzar el nom de Trias Fargas". Tot i que la decisió final, com ha recordat Artur Mas "l'ha de prendre el patronat de la pròpia Fundació".

Artur Mas escolta Agustí Colomines, durant l'acte de la Fundació de dijous
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sergi Alzuria, Barcelona, 03/11/2009 - 07:41

De fet ja fa més d'un any que s'anomena més CatDem que Trias Fargas i tenint en compte l'ús partidari, barruer i mesquí que fan del cas Millet, millor que no barregin en Trias Fargas i la seva família en tota la brutícia tripartita i del Millet.

#1 Ramon, Barcelona, 02/11/2009 - 16:40

En R.Trias Fargas va ser una persona de les que destaquen per sobre de la resta. Gràcies a ell, entre altres mèrits, les persones amb dispacitats avui dia tenen unes condicions de vida i situació dins la societat impensables fa 30 anys. Li agraïm.