Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2012. 19:56h.

Mas vol corregir una llei que CiU va votar a favor a Madrid

La Llei d'Estabilitat Pressupostària

Mas vol corregir una llei que CiU va votar a favor a Madrid

Mas ha obert les festes de San Fermín de la Casa de los Navarros de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el Govern "intentarà corregir per qualsevol camí que se’ns presenti a Madrid l’article de la Llei d’estabilitat pressupostària que, segons ens diuen els experts, no s’ajusta a la Constitució ni a l’Estatut".

Mas, doncs, pretén corregir una Llei que es va aprovar el passat mes d'abril al Congrés dels Diputats amb el vot a favor de PP, CiU, UPyD, Fòrum i UPN, l'abstenció del PNB i el rebuig de els altres partits de l'oposició.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el president ha afirmat que "en els propers dies o setmanes" es buscaran "les vies més fàcils, que són les d'aprofitar un reglament, un decret, o un tràmit parlamentari".  "Si vas al Tribunal Constitucional, que hi pots anar, normalment la sentència vindrà d’aquí a uns anys, però si ho podem resoldre en el més curt termini, millor", ha reblat el president de la Generalitat.
 
Les declaracions del president arriben després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi dictaminat que l'article 32 de la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera vulnera l'autonomia financera de la Generalitat reconeguda en els articles 156.1 de la Constitució i en els articles 201.1 i 202.2 de l'Estatut.
 
El cap de l’executiu ha subratllat que només hi ha un dels articles de la llei que no s’ajustaria a l’Estatut ni a la Constitució, mentre que "els altres set es consideren correctes". En aquest sentit, Artur Mas ha dit que "el pecat original ve de la reforma de la Constitució feta l’estiu passat entre el PSOE i el PP, amb la connivència també del PPC i del PSC", una reforma que el president ha recordat que CIU ja va alertar que era "un atac frontal a l’autogovern de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Trinxaire, Vic, 08/07/2012 - 10:43

Fins on arriba el clavagueram podent instalat a CiU que fins i tot voten a favor una llei que els va en contre.
Catalunya té un problema. I no és Espanya. Es diu CiU.

#7 Eduard Punxet, Reus, 07/07/2012 - 15:56

A CDC tan sols els preocupa deixar arreglats i contents als seus patrons:

http://blocs.mesvilaweb.cat/media/Z3LDoGZpY3BlYXRnZXMgKDIp_223713_1_7093_1.jpg

#6 Ramon Zárate, Picamoixons, 07/07/2012 - 13:27

Cigronet, tens raó. Tu sí que ets lúcid, són la resta els que no ho saben interpretar.

Era tan bonic veure Montilla, que no anava pel món bàsicament perquè no sabia parlar...

#5 Cigronet, SFG, 07/07/2012 - 10:12

Jo no puc pas menys aue al·lucinar, quan veig com i de quina manera governa(això de governar és un dir) Catalunya i especialment com i per què, pot acumular els vots que el permeten continuar fotent aquesta mena d'espectacles i atemptar contra el benestar dels jubilats i persones amb minusvalies,

#4 mariona, Sant Cugat, 07/07/2012 - 09:52

Com sempre Sr, Mas es el millor.