Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2010. 14:37h.

Mas vol retallar un 25% l'Administració

El president de CiU insisteix en un "govern dels millors"

Mas vol retallar un 25% l'Administració

Mas, amb Salvador Alemany, en una reunió al Cercle d'Economia

El president de CiU, Artur Mas, ha desenvolupat avui el seu projecte de canvi econòmic per a Catalunya en un esmorzar a Madrid amb més de tres-cents empresaris i professionals. “A Catalunya hi ha un gran desig de canvi. Cal no només un canvi de govern, sinó de mentalitat”, ha reclamat. Mas ha explicat que “cal que hi hagi un sol govern, no tres. Amb mentalitat seriosa, positiva, serena, que transmeti bones vibracions i s’allunyi de la bronca. Un govern dels millors, siguin de CiU o no. Un govern amb projecte i amb lideratge”.

Mas ha dit que la seva prioritat si guanya les eleccions serà formar el millor Govern, definir un pla econòmic per a "aixecar el país", emprendre canvis fiscals que incentivin la inversió i aprimar l'administració, fins arribar a una reducció del 20-25 per cent de la seva estructura.

Escuchar

Leer fonéticamente

Mas ha avançat que si el poble de Catalunya li confia la responsabilitat de governar “la primera decisió serà fer el govern dels millors; fer un pla per aixecar l’economia; implantar la moderació fiscal; pla per reflotar les finances públiques”.

El dirigent de CDC ha explicat que “als catalans sempre ens fan preguntes: què volem ser, fins a on volem arribar. Ara ens agradaria començar a preguntar nosaltres, perquè ens hem passat trenta anys responent: hem fet pinya per fer la democràcia, per fer una Espanya pròspera, l’hem fet europea, hem combatut el terrorisme, hem fet polítiques de benestar i redistribució, i tot amb el somni de poder fer un Estat plurinacional que ens acceptés tal com som: no una Catalunya regional, perifèrica, i això sí, productiva per treure’n recursos”.
 
“A Catalunya ara fem la reflexió que no podem seguir el camí dels darrers trenta anys. A Espanya algú està fent la reflexió que Espanya ha de ser atractiva per nosaltres? L’Espanya d’ara no és atractiva, no ens protegeix, no compleix els seus compromisos, no respecta el vot del poble de Catalunya. Nosaltres respondrem amb el nostre full de ruta. Catalunya haurà de trobar un camí, perquè no pot renunciar a ser ella mateixa”, ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 jesus chaves, Blanes, 23/09/2010 - 02:10

Efectivament càrrecs de confiança és la pitjor malaltia que tenen les democràcies en un injustícia que hauria de ser penada amb la pressó, s'arribat a embargar la gent per pagar aquest paràsits, és una atrocietat moral pitjor que una dictadura...

#9 ricard, Moià, 22/09/2010 - 19:11

A Moià tenim un exaltcàrrec de CIU endollat a lajuntament que cobra 6000 euros mensuals. Pel què sé ja està fent cua per recol.locar-se a la Generalitat. No fa falta dir res més....

#8 Pere, Berga, 22/09/2010 - 09:44

No,crec q redueixi mestres, metges, policies... q tan necessitem. Reduirà càrrecs d confiança q amagats en places per a funcionaris ?d?alt nivell- creades aquests set anys per a ells, estan sagnant la Generalitat.

#7 republica, Barcelona, 21/09/2010 - 20:48

En Mas hauria d'anar en compte fent aquest tipus de promesses: què faran, un 25% menys de professors, de metges, de funcionaris dels parcs naturals, del SOC? Les plantilles de la Generalitat són de les més curtes comparades amb les competències que tenim.

#6 enric, paris, 21/09/2010 - 20:28

Que ens ho diguin clar i català que el que es volen carregar és el servei public que està en unes condicions més que pessimes. Heu anat a comarques als hospitals? Utilitzeu l'educacio publica? Reduir 20% els funcionaris vol dir reduir logicament els impostos o no?