Publicitat
Política · 25 de Desembre de 2013. 11:05h.

Mas vol ser una "síntesi" de Macià i Prat de la Riba

"Voldria aspirar a la llibertat i de construcció del país"

Mas vol ser una "síntesi" de Macià i Prat de la Riba

Artur Mas, durant l'homenatge a Macià

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha homenatjat el Francesc Macià en el 80è aniversari del seu traspàs i ha manifestat que "voldria que la meva presidència fos una síntesi entre Macià i Prat de la Riba: aspirar a la llibertat, i de construcció del país".

Mas ha recordat que "l'any que ve és de commemoracions, carregat de simbolisme. Farà 300 anys de la pèrdua de llibertats i drets col·lectius". "300 anys de lluita diària per la llibertat: també en fa 100 de la Mancomunitat i de Prat de la Riba", ha afegit.

També ha assegurat que Catalunya i el catalanisme "sempre han apostat per la convivència", però també "per la seva llibertat", en resposta al discurs de Nadal que va pronunciar aquest dimarts el rei Joan Carles. 

Durant l'ofrena a la tomba del president Macià, Mas ha dit que el que es demana des de Catalunya és "que s'escolti la veu del poble de Catalunya amb atenció i respecte". "Volem decidir el nostre futur amb bona convivència i amb respecte amb els altres pobles d'Espanya i d'Europa", ha reblat. 

"Bon Nadal a tothom. El país s'ha fixat horitzons importants des de fa temps. Aquest homenatge al president Macià ho és", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 28/12/2013 - 12:12

El Mas sintético de Macià y Prat de la Riba no puede ser más que un muñeco artificial de fibra sintética con el que jueguen los devotos de ERC y CUP. Prat de la Riba murió joven y no pudo evolucionar, pero sus sucesores, Puig i Cadafalch y Cambó, huyeron de Macià y Companys y se fueron con Franco.

#21 jotaeme, Mataró, 27/12/2013 - 13:49

Mejor una síntesis entre linterna verde y el motorista fantasma. Le iría mejor. Es mi opinion : )

#19 Jessb, Barcelona, 26/12/2013 - 14:11

Pues vas a fracasar como ellos, sin llegarles a la suela de los zapatos.

#18 Consultor, Molins, 26/12/2013 - 00:18

Yo sé cual sera el próximo con el que se identificará este sujeto, el Guerrero del Antifaz, que será como vivirá en Suiza cuando le den la patada en todo el culo lleno de dignidad y mayorias significativas en su camino de dignidad hacia la libertad. Cuantas chorradas!!!!

#17 Kelly, Bcn, 25/12/2013 - 23:20

Quiere ser un fantasma !!! Ya lo es !!!