Publicitat

El recurs al Suprem per anul·lar la seva inhabilització confirma que l'expresident no va pensar en deixar la politica

Mas vol tornar

L'expresident de la Generalitat Artur Mas demana al Tribunal Suprem la nul·litat de la sentència del TSJC que l'inhabilita durant dos anys per exercir cap càrrec públic pel 9N. En qualsevol cas demana que no l'inhabiliti per poder ser diputat al Parlament de Catalunya, al Parlament Europeu o a les Corts Generals.

En el recurs que ha presentat, Mas entén que, com a molt, la inhabilitació s'hauria de circumscriure al càrrec que ostentava quan suposadament va cometre el delicte de desobediència, que era el de president de la Generalitat de Catalunya.

Assegura que si el criteri implícit en la sentència és que, des d'un càrrec electe és possible cometre també un delicte de desobediència, la inhabilitació especial quedaria equiparada a la inhabilitació absoluta, ja que des de qualsevol càrrec o lloc públic és possible cometre un delicte d'aquest tipus.

Aquest argument segueix una línia similar al recurs presentat per l'exconsellera Joana Ortega, que ha demanat explícitament que no la inhabilitin per ocupar càrrecs municipals.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 Los ricos tambien lloran, Radio Tears, 04/05/2017 - 16:44

Ni el Sautier Casaseca hauría escrit un culebrot tan llacrimós, un president que els seus el varen fotre fora per fer contents els cremacontenidors i que vol tornar pidolant al tribunal de l'estat que diu avorrir, un grup que defensa l'independència més desunit que l'ajuntament de Bombay.....penós.

#15 Alejandro, Barcelona, 04/05/2017 - 16:03

NO, por favor, Sr. juez. Por los clavos de Cristo, no le permita volver a la política porque ya ha dejado a Catal. tocada y hundida. Si vuelve, Catal. desaparecerá del mapa. ¡¡Es gafe, además de otras cosas!!

#14 pepe.----, andorra, 04/05/2017 - 14:38

seguro q los q estan en el ajo de q vuelva a la politica son los de ERC, pq oyes, desde q este señor ha entrado en CIU, o como se llame ahora. no ha dejado de destrozarla. Q siga asi, q a este paso, los de ERC, se van a quedar con los votos separatas de CIU, si ademas tambien desaparece el PSC, q lleva ese camino, esto puede ser un cachondeo.

#14.1 Gregari, VNG, 04/05/2017 - 15:58

ERC estaba en las últimas. Sin concejales en muchos ayuntamientos.

#13 Pepet, Sabadell, 04/05/2017 - 14:25

Aquest home vol acabar la feina i acabar amb el que ara s'anomena PDECAT.

#12 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 04/05/2017 - 13:19

Es que es per riure i no aturar-se. Mireu si confia en la independencia que posa un recurs a la llei espanyola per tornar-se a presentar a les properes eleccions autonómiques. Per que pel nou butifarréndum i la nova legislació de l'estat català no li caldría.