Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2013. 22:13h.

Mas votarà sí a la independència

El president es queixa que l'actitud de Rajoy "no és la resposta d'un demòcrata"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat que votarà que sí a la independència de Catalunya a la consulta convocada pel 9 de novembre de l'any vinent. També ha criticat la resposta del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, després de saber-se l'acord per la pregunta i la data. "Què va dir Rajoy? 'No hi haurà negociació ni consulta'. No és la resposta d'un demòcrata", ha indicat.

Durant l'entrevista concedida a TV3, Mas ha assenyalat que "com a persona vull que Catalunya tingui un Estat, votaria que sí a la primera pregunta, i com a persona també votaria que sí a la segona".

El cap de l'executiu ha remarcat que "com a president, la meva funció no és entrar en aquest debat de manera contínua". Ha insistit que la seva funció és "que es pugui votar, de forma absolutament democràtica i pacífica".

Mas ha reblat que "com a persona jo votaré que sí a aquesta pregunta amb dos apartats", abans de recordar que ja es va pronunciar a favor de la independència de Catalunya durant les consultes iniciades a Arenys de Munt. "La consulta és per construir un país millor", ha reblat.

Sobre si negociaria una oferta provinent del Govern de l'Estat, Mas ha assegurat que "l'únic que sento és no a votar i no a negociar, no a tot. Al món democràtic no s'entén". Alhora, ha advertit que "la consulta no la podran evitar, perquè al 2016 com a tard hi haurà eleccions democràtiques i legals al Parlament".

"L’Europa de la democràcia castigarà als que volen exercir la democràcia?", s'ha preguntat Mas, qui ha afegit que a Europa "no entenen que l'Estat espanyol no estigui negociant els termes de la consulta".

El màxim responsable de l'executiu ha dit que Oriol Junqueras és "bàsicament un company de viatge, però no només ell". "Per a mi tots les que estan en aquest acord són companys de viatge. Tots anem en el mateix tren i mateixa direcció", encara que ha matisat que no sempre van en el mateix vagó.

"Amb Junqueras tinc una relació franca", ha afegit, abans d'"agrair l'actitud de tots els partits perquè han demostrat alçada de mires, sentit de país i generositat".

Mas ha indicat que, abans de consensuar la pregunta amb la resta de formacions, "primer em vaig veure amb Duran. No podia parlar amb ells si no tenia un acord amb Duran. En 30 segons em va dir que sí. No era la pregunta que volia fer, però que em va dir que si no hi havia consulta seria un ridícul espantós".

Pel que fa a la situació econòmica, ha manifestat que "el 90% de la meva agenda l'ocupen les polítiques econòmiques i socials". "Tan aviat com es pugui es recuperarà una part d'aquest poder adquisitiu perdut", en relació a la paga que s'ha eliminat als funcionaris, però l'ha supeditat al nou impost sobre dipòsits bancaris i a la imposició del dèficit a les comunitats autònomes.

El president de la Generalitat ha admès que se li va passar pel cap "30 segons" dimitir quan va passar de 62 a 50 escons a les darreres eleccions.

Mas, durant l'entrevista. (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#39 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 17/12/2013 - 12:06

Tiene narices que tanto empeño para que les dejen decidir y al final a quienes no dejan decidir es a los que no quieren la independencia. Así, si en la primera pregunta dices que no, luego quedas excluido para votar que no a la segunda que pregunta sobre la independencia. Mafiosos.

#39.1 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 17/12/2013 - 15:24

Me gusta el deporte que tienen algunos de votar negativo únicamente porque no guste el comentario aunque sea cierto. ¿De lo que he dicho, dónde no es cierto? Sin embargo, no es ninguna sorpresa para nosotros...

#38 army, figueres, 17/12/2013 - 11:51

Mas crec que es un home molt preparat, pero
ha fet errors garrafals, avançar les eleccions
creient que la manisfetacio del 11-9 habia mes
gent que la que realment habia, i ara es torna
a equivocar pensant que la majoria de gent vol
l independencia,

#38.1 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 17/12/2013 - 20:17

recorda aquestes paraules el proper 9 de novembre.

#37 Mas dijo..., Johannesburgo, 17/12/2013 - 11:00

Anoche, Mas dijo en palabras lo mismo que el traductor para sordomudos decía en el funeral de Mandela.

#36 la verdad duele, que no te engañen , 17/12/2013 - 10:54

Hay democracia cuando se respetan las leyes democráticas

#35 Aquest tio...., Sant Boi, 17/12/2013 - 10:40

...Aquest tio ha trabucat.