Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2014. 10:27h.

Mas: “votarem segur”

“Una altra cosa és en quines condicions i circumstàncies"

Mas: “votarem segur”

Mas, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a El món a RAC1, ha afirmat que “votarem segur. Una altra cosa és en quines condicions i circumstàncies”. "Ara s'aprova Llei Consultes, signaré decret convocatòria de consulta pel 9N i tenim el dispositiu de Govern a punt perquè es pugui votar”, ha explicat.

Mas ha recordat que “el primer interessat que hi hagi les urnes sóc jo, perquè sóc el president del país”. “L'estat pot evitar algunes coses, però no pot evitar-ho tot. Es resoldrà votant? Sí”, ha afirmat. Tot i això, ha apuntat que “s'han de donar les garanties democràtiques perquè tothom sàpiga que el resultat es pugui donar per bo a nivell internacional”.

"No retiraré la consulta. Els ho he dit pel dret i el revés. Es negociarà el que calgui però no ho resoldrem com s'ha fet tradicionalment”, ha advertit. “El president de la Generalitat anava a Moncloa, arribava a acords, ho resolíem al Parlament i després venien els incompliments. No serà així”, ha assegurat.

“L’univers de la Llei de Consultes que es podria utilitzar és gent major de 16 anys. El cens que es faria servir és el registre de població”, ha revelat, a més d’admetre que “tenim previst on es votarà. Tot està pensat. No podem avançar-ho ara. Hem de poder votar i fer-ho bé malgrat les pedres que ens trobem”.

"M'imagino la Catalunya del 2015 havent votat, amb un resultat que espero el més clar possible i que ens permeti implementar el resultat”, ha dit. També ha advertit que “el resultat no és immediat. Aquests processos requereixen temps a partir del resultat. Sense resultat, no hi ha estratègia possible”.

D’altra banda, ha assenyalat que “jo no sé què votarà Unió. Per cert, Iniciativa tampoc no ho té definit”. “M’equivocaria si contraposés les posicions de Duran i Junqueras. No puc debilitar el consens pel dret a decidir”, ha considerat.

Sobre el fet que Piqué o Xavi Hernández anessin a la V, Artur Mas ha recordat que "abans que jugadors de futbol són ciutadans d'un país”. "Jordi Pujol està molt tocat. Després de 60 o 70 anys de vida política, que el teu capital polític estigui qüestionat, toca molt”, ha reconegut.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 UN ALTRE, BCN, 12/09/2014 - 23:13

Sr. President, pero si es molt facil fer la consulta acomplint la llei vigent! Es fa una ILP i es recullen signatures ficant les taules el dia 9-N. Si el numero de signatures fos superior a mes de la meitat dels posibles votants, ja es tindrien els vots necesaris per avalar democraticament el SI.

#10 Casper, Bcn, 12/09/2014 - 14:13

Y tan segur... a Segur de Calafel ya votaron en el 2009, ja, ja, ja, para que después el ajuntamiento de CiU se fugara con la pasta a Andorra, el pais de los Puyoles y tantos otros judíos catalufos.

#9 Calimero, barcelona, 12/09/2014 - 13:58

Claro que votaremos Atur Más. Lo haremos cuando convoques elecciones y le regales a generalitat a Oriol Lumbreras y deseamos que salga al balcón proclamando la independencia jua jua jua el colofón del ridículo mundial...

#8 jordi, ,, 12/09/2014 - 13:05

Pues sí, mientras sigamos en un estado de derecho como España, los catalanes podremos seguir votando

#8.1 Casper, Bcn, 12/09/2014 - 16:56

Plasta de tío, que sí, Yoldi, que tu eres tan catalan como el pepe de Andorra és judío de Teruel.

#7 sr Pepito, Lérida, 12/09/2014 - 11:16

Llevamos casi 40 años votando , y esta vez lo haremos para echar a este "elemento" del poder .